Teknoloji

Jolla Tablet daha fazla depolama alanı ve gelişmiş pille Indiegogo’ya geri döndü

jolla-tablet-191114

Finlandiyalı teknoloji şirketi Jolla, ilk tableti için Indiegogo’da başlattığı yardım kampanyasını yeniden canlandırdı. Destekçilere bu sefer 64 GB dahili hafızalı bir model teklif eden şirket, 11 Aralık 2014’ten önce orijinal Jolla Tablet için bağışta bulunanlara 25 dolar karşılığında yeni modele geçiş fırsatı sunuyor. Doğrudan yeni modeli alacakların ise 249 dolar ödemesi gerekiyor.

Yenilenen Jolla Tablet, sadece dahili depolama alanı konusunda gelişim göstermekle yetinmiyor. Tabletin pil kapasitesi de 4300 mAh’den 4450 mAh’ye yükseltiliyor. Yeni tablet kullanıcılara 128 GB’ye kadar microSD kart desteği sunsa da, bu destek bazı kısıtlamalarla birlikte geliyor.

Jolla’dan yapılan açıklamada, Microsoft’un lisans kısıtlamaları nedeniyle Jolla Tablet’te formatlanan 32 GB üstü kartların microSDXC desteği sunan Windows cihazları tarafından okunamadığı belirtildi. Jolla’nın Sailfish OS için Microsoft exFAT’i lisanslamaması yaşanan sıkıntının temelini oluşturuyor.

Jolla Tablet için düzenlenen ilk kitle fonlama kampanyasında 380 bin dolar toplama hedefine iki saat içinde ulaşılmış, şirket 1.8 milyon doları aşkın para toplayarak orijinal hedefini beşe katlamıştı. 1.8 GHz dört çekirdekli Intel işlemci ve 2 GB RAM barındıran Jolla Tablet, Android uygulamalarını da çalıştırabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER