Teknoloji

John McAfee: “Antivirüs öldü”

john-mcafee-300913

Antivirüs şirketi McAfee’nin sözünü sakınmayan eski CEO’su John McAfee, Reddit’te kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Genellikle kamuoyunun karşısına sıradışı vaziyetlerde çıkan McAfee, Reddit’teki seansında alışılagelmişten daha uyumlu bir profil çizdi. John McAfee, kurucusu olduğu ve soyadını verdiği McAfee’den ayrıldıktan sonra neler yaşandığına ilişkin bir soruya da yanıt verdi.

McAfee’de başlangıçta yola dört kişiyle çıktıklarını ve yılda 10 milyon dolar kazandıklarını söyleyen John McAfee, kazançlarının kendilerine rahatlıkla yetecek düzeyde olduğunu, ancak daha sonra yatırım şirketlerinin devreye girmesiyle işlerin değiştiğini belirtti. John McAfee, gerekli büyümeyi sağlamak için yatırım şirketlerinin önerileri doğrultusunda hareket ettiğini dile getirdi.

McAfee’nin halka arzından sonra bir anda 1000 patronla çalışmaya başladığını ve sürekli olarak yatırımcılarla, SEC ile, görüşmek zorunda kaldığını söyleyen John McAfee, virüslerle mücadele için harcadığı vakti muhasebecilere ayırır hâle geldiğini belirtti.

McAfee, işletim sistemi olarak iOS, Android ve Windows’u kullandığını; ancak hiçbirinin tam anlamıyla güvenli olduğuna inanmadığını dile getirdi. McAfee, kullanım kolaylığı konusunda tercihinin Android’den yana olduğunu ifade etti.

John McAfee, eski şirketinin 2010’da Intel tarafından satın alınmasının ardından ”Intel Security” ismi altında faaliyet göstermeye başlamasından dolayı memnun olduğunu belirtti. Intel Security’yi ”gezegendeki en kötü yazılımlardan biri” olarak tanımlayan McAfee, eğer halen görevde olsaydı projede çalışan insanları kovacağını ve organizasyonla bağlantısının kalmamasından ötürü mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER