Eğlence

Jimmy Iovine Apple’dan ayrılacağına dair iddiaları yalanladı

jimmy iovineApple Music’in başındaki isim olan Jimmy Iovine’in görevi bırakacağı ve Apple’dan ayrılacağına dair iddialar kısa süre önce gündeme gelmişti. Iovine’in Beats Electronics’in satışıyla sahibi olduğu Apple hisselerinin elden çıkarma hakkını kazanmasıyla birlikte şirketten ayrılacağı öne sürülmüştü. Grammy Museum’da bir röportaj veren tecrübeli yönetici, söz konusu iddiaları yalanladı.

Variety’de yer alan habere göre, Iovine şu ifadeleri kullandı: “İşin özü, Apple’daki insanlara sadığım. Apple’ı seviyorum ve müzisyenleri gerçekten seviyorum. Söz konusu haberler de bu yüzden sinirimi bozuyor. Çünkü gerçekle hiçbir ilgileri yok. Her şeyi parayla ilgiliymiş gibi gösteriyorlar.”

65 yaşındaki Iovine, köşesine çekilmeden önce çevrimiçi müzik servisi konseptinin daha da büyümesine yardımcı olmayı istediğini belirtti. Hâli hazırda Iovine’in başında olduğu Apple Music’in 30 milyon abonesi bulunuyor. Spotify’ın abone sayısı ise 70 milyona ulaşmış durumda. Bu da iki servisin de önünde ciddi bir büyüme potansiyeli olduğu anlamına geliyor.

Jimmy Iovine: 10 yıl sonra bu sektörün içinde olmayı düşünmüyorum

Jimmy Iovine Apple’dan ayrılmayacağını açıklasa da, bu kendisinin ölene kadar Cupertino merkezli şirkette kalacağı anlamına gelmiyor. “Kendimi 75 yaşında müzik yaparken görmüyorum” diyen Iovine, sözlerine şöyle devam etti: “Önünde sonunda yavaşlayacağım. Ancak şu anda kendimi çevrimiçi müziğin büyümesine adadım.”

İLGİLİ HABERLER