Teknoloji

Jeff Bezos yapay zekâ ve iyimserliğin konuşulacağı bir konferans düzenliyor

jeff bezos amazon

Amazon CEO’su Jeff Bezos, son iki yıldır milyarderlerin, astronotların ve robot teknolojiler üzerinde çalışanların katıldığı özel etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerde genellikle teknolojinin geleceği masaya yatırılıyor. Bezos sonunda bu etkinliği herkese açık bir konferansa dönüştürmeye karar verdi. “Bilimsel keşifler için iyimser vizyon” sloganıyla yola çıkan Bezos’un konferansında özdevinimli öğrenme ve uzay keşfiyle ilgili demolar gerçekleştirilecek ve atölyeler düzenlenecek.

Basın açıklamasında “Yapay zekânın altın çağındayız” ifadesini kullanan Bezos, son gelişmeler sayesinde daha önce bilimkurgu filmlerinde görülen şeylerin gerçeğe dönüştüğünü ve şimdiye kadar sadece yüzeyin kazındığını belirtti. Bezos’un öncülüğünü ettiği konferans 4 ve 7 Haziran tarihleri arasında ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek. Konferans kısıtlı katılımla düzenlendiği dönemde MARS adıyla anılıyordu. Herkese açık konferans da “re:MARS” ismiyle gerçekleştirilecek.

Söz konusu etkinliğin Amazon’un şöhretini biraz daha parlatmak adına kullanılacağını görmek çok zor değil. Etkinlik için yapılan basın açıklamasında, Amazon’un kasasız market ve drone ile teslimat gibi iddialı ve füturistik projelerinin isimlerinin özellikle anılması dikkat çekiyor. Ancak programı belirlenmiş atölyelerin sadece AWS ve Alexa gibi ürünlerle ilgili olduğu görülüyor.

Jeff Bezos, etkinlikte “liderler” ve “inşa edenler”in de bir araya geleceğini belirtti. Gelecek inovasyonların kıvılcımını ateşleyecek fikirlerin de paylaşılacağını dile getiren Amazon CEO’su, insanların ortak bir öğrenme deneyimi yaşayabileceğini de sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER