Teknoloji

Jeff Bezos milyar dolarlık boşanmaya rağmen Amazon’da iktidarını koruyor

jeff bezos amazon

Amazon‘un kurucusu Jeff Bezos ve eşi MacKenzie Bezos‘un 26 yıllık evliliği karşılıklı anlaşmayla sona erdi. Taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre; Bezos Amazon’daki hisselerinin yüzde 75’ini kontrol etmeyi sürdürecek. Çiftin Blue Origin ve The Washington Post’taki hisseleri de Bezos’un kontrolünde olacak.

Boşanma öncesinde Amazon hisselerinin yüzde 16’sı Bezos çiftinin kontrolündeydi. Söz konusu hisselerin piyasa değeri 140 milyar doların üstündeydi. İkili Amazon kurulmadan önce evlendiği için hisseler ortak mülkiyet olarak kabul ediliyor. Boşanma haberleri çıktığında Jeff Bezos’un Amazon’daki kontrolünü kaybedebileceğine dair söylentiler de etrafta dolaşmaya başlamıştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunulan bir belge, boşanma anlaşmasının detayları hakkında fikir veriyor ve şirketin kontrolünün Jeff Bezos’ta kalacağını gösteriyor. Buna göre, MacKenzie çiftin Amazon hisselerinin sadece yüzde 25’ini alacak. Söz konusu hisselerin piyasa değerinin 35 milyar dolar olması ise boşanmanın MacKenzie için de çok kârlı olduğunu gösteriyor. MacKenzie’nin hisselerinin oy hakkının da Jeff Bezos’ta kalması ise dünyanın en zengin insanının kurucusu olduğu şirkette iktidarını sürdürdüğü anlamına geliyor.

Jeff Bezos ve MacKenzie’nin boşanacağına dair söylentiler ocak ayında çıkmıştı. İkilinin bu kararı Jeff’in ortak arkadaşları olan haber sunucusu Lauren  Sanchez’le ilişkisinin ortaya çıkması üzerine aldığı iddia edilmişti. Bezos, şubat ayında bir Medium yazısıyla haberi gündeme taşıyan The National Inquirer’ın kendisine şantaj yapmaya çalıştığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER