Teknoloji

Jawbone en sonunda sürekli kalp ritm takibini bilekliklerine getirdi

jawbone

jawbone-up-090915

En yeni Up bileklikleri tanıtıldıktan yaklaşık bir yıl, piyasaya çıktıktan ise dört ay geçtikten sonra, giyilebilir teknoloji ürünleri şirketi Jawbone Up aktivite izleyicileri söz verdiği özellikleri sunmaya başladı.

Her biri kalp ritm sensörlerine sahip olan Up3 ve Up4 bantları şimdi takan kimsenin nabzını, daha önce olduğu gibi sadece sabahları bir kez değil, gün boyunca belirli aralıklarla ölçüyor. Bu pasif kalp ritmi takibi kullanıcılara sağlık durumları hakkında daha bütün bir tablo elde etme fırsatı veriyor. Özellikle diyet ya da kalp ritmini etkileyebilecek diğer durumlarda bu izleme biraz daha önem kazanıyor.

180 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip bantlar, takan kimse gece vakti yataya yattığında aktif moddan uyku moduna otomatik olarak geçiyor. Halbuki önceleri kullanıcıların cihazın tepesine iki kez tıklatmaları, bu şekilde uyku moduna geçmeleri gerekiyordu.

 

Son olarak Up3’ün dört yeni renk seçeneği bulunuyor. Bu arada kalp ritm sensörüne sahip olmayan 99 dolarlık yurt dışı satış fiyatlı Up2 daha ince bir kayışla ve altı farklı renk seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bu arada Up2’deki kopça bazı eleştirilere neden olmuştu, Jawbone gelen geri bildirimlere göre bunu yeniden tasarlamış.

Değişiklikler Jawbone’un yeni Up bilekliklerine, özellikle de büyük ümitler beslenen, ancak hayal kırıklıklarına neden olan Up3’e daha fazla değer ekleme yolundaki çabalarının bir parçasını oluşturuyor. Jawbone’un yardımcı mobil uygulaması sezgisel ve kapsamlı sağlık izleme uygulamaıs olarak biliniyor, yine de söz konusu pazar payı olduğunda Jawbone Fitbit ile rekabet etmekte zorlanıyor.

Özellik yükseltmeleri bir yazılım güncellemesi aracılığıyla sunuluyor. Kullanıcılar iOS ve Android uygulama güncellemeleriyle birlikte yeni işlevlere sahip olabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER