Eğlence

Yeni James Bond filminin gösterimine Nokia ertelemesi

amazon james bond

Nokia, 2020’de James Bond serisinin en son filmi No Time to Die (Ölmek İçin Zaman Yok) için yapılan iş birliğini duyurmuştu. Filmde Nokia’nın 2019 model amiral gemisini görmek mümkün olacaktı.

Normal şartlar altında No Time to Die’ın 2019’un nisan ayında gösterime girmesi planlanmıştı. Ancak yönetmen ve senarist Danny Boyle’un projeden ayrılması, planın aksamasına neden olmuştu. Koronavirüs salgınının patlak vermesiyle birlikte filmin gösterimi 2020’nin mart ayından 2021’in nisan ayına ertelenmişti.

Ancak filmin gösterim tarihine bir erteleme daha geldi. Yapılan açıklamaya göre, film 2021’in ekim ayında vizyona girecek. Bu ertelemenin sebebi ise diğerlerinden bir hayli farklı.

The Sun gazetesinin haberine göre, bu ertelemenin temel nedeni film için markalarla yapılan ürün yerleştirme anlaşmaları. Filmin çekimleri 2019’da yapılmış, iş birliği anlaşmaları ise daha önce imzalanmıştı. 2021’de vizyona girecek bir filmde 2019’un teknolojisinin ve ürünlerinin görünmesini istemeyen yapımcılar, gerekli düzenlemelerin gerçekleştirilmesi için filmin gösteriminin ertelenmesine karar verdi.

james bond nokiaBu kararın sponsorların da isteği doğrultusunda alındığı söylenebilir. Nokia, Omega ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu markaların filmde eski ürünlerinin görünmesini istememesi sürpriz değil. Normalde izleyiciler No Time to Die’da Nokia 8.3’ü görecekti. Filmin fragmanında da Nokia 7.2 kullanılmıştı.

En yeni James Bond filminde Nokia 8.3’ün yerine hangi cihazın kullanılacağı bilinmiyor. Nokia’nın yılın ilk yarısında çok sayıda yeni telefon tanıtacağı iddiası daha önce gündeme gelmişti. Burada tanıtılan telefonlardan birini No Time to Die’da James Bond’un elinde görmek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER