Eğlence

Jack White’a göre zengin sanatçılar da paraya ihtiyaç duyduğu için Tidal desteklenmeli

jack-white-210515

Jay-Z’nin kısa bir süre önce satın aldığı çevrim içi müzik servisi Tidal, çok sayıda ünlü müzisyen tarafından destekleniyor. Eski The White Stripes vokali ve gitaristi Jack White da söz konusu müzisyenler arasında bulunuyor. Plak şirketi Third Man Records tarafından düzenlenen bir soru-cevap seansında hayranlarından gelen soruları yanıtlayan White, Spotify ve Tidal ekseninde yöneltilen sorulara ilginç cevaplar verdi.

Sanatçıların Tidal’da daha adil bir muamele gördüğünü söyleyen White, Tidal’ın ünlü olmayan müzisyenlere ödeme yapması için çalıştığını belirtmeyi ihmal etmedi. White, son 10 yıllık süreçte müzik dünyasına eksik bilgilendirmenin hakim olduğuna dikkat çekerken, insanların bir country albümünün milyonlarca dolarlık maliyetinden habersiz olduklarını öne sürdü.

Jack White, Tidal’ı şimdi olduğundan daha havalı hâle getirmek adına sanatçı arkadaşlarıyla sürekli olarak fikir alışverişinde bulunduklarını belirtirken, popüler müzisyenlere yardım etmenin de meşhur olmayan müzisyenlere yardım etmek kadar önemli olduğunu iddia etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER