Teknoloji

Jabra’dan AirPods’a yeni ve güçlü bir alternatif

jabra elite 75t

Jabra Elite 65t, piyasadaki en güçlü AirPods alternatifleri arasında yer alıyor. Akıllı telefonlara kopmadan bağlanabilmesi, tatmin edici pil ömrü ve ses kalitesiyle Elite 65t dikkat çekmeyi başarmıştı. Jabra Elite 75t ile bu çıtayı biraz daha yukarıya çekmeyi hedefliyor.

Elite 75t, selefine kıyasla önemli ilerlemeler sunuyor. Öncelikle pil ömrü yüzde 50’lik artışla 7,5 saate çıkıyor. Kulaklığın şarj kutusunun pilinin doldurulması içinse USB-C kullanılıyor. Yüzde 20 oranında küçülen kulaklık topuzlarının kulakta daha rahat bir şekilde duracağı da Jabra’nın dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor.

7,5 saatlik pil ömrünün Elite 75t’ye kayda değer bir avantaj sağlayacağı söylenebilir. Beats Powerbeats Pro’nun 9 saatlik pil ömrünün gerisinde kalan Elite 65t, Apple AirPods ve Sony WF-100XM3’e karşı üstünlük sağlıyor. Kablosuz şarj ve aktif gürültü önleme özelliklerinin olmayışı ise Elite 75t’nin en belirgin eksikleri olarak öne çıkıyor.

Ancak bu eksiklerden birinin kapatılması fazla zaman almayacak. Jabra, 2020’nin başlarında Elite 75t’nin kablosuz şarj destekli kutuya sahip bir versiyonunu çıkaracağını şimdiden açıkladı. Mevcut 75t’nin bu kutuyla uyumlu olup olmayacağı ise hâlihazırda belirsizliğini koruyor.

Boyutları küçülen Jabra Elite 75t’nin selefinin ses kalitesini koruyup korumadığı da merak edilen unsurlar arasında bulunuyor. Jabra’dan yapılan açıklamaya göre, Elite 75t ile Elite 65t’de aynı sürücüler mevcut. Şirket, kulaklığın kulağa daha iyi tutunması sayesinde ses kalitesinde küçük de olsa bir artışın sağlandığını ifade ediyor.

Jabra Elite 75t ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar?

Elite 75t’nin diğer özellikleri, Jabra’nın mevcut portföyünden farklı bir yerde durmuyor. Ancak bunun kötü bir şey olmadığını belirtmek gerekiyor. Kulaklık topuzlarının üzerinde müziği kontrol etmek, sesi artırmak veya kısmak, dijital asistanları aktive etmek gibi işlerde kullanılan butonlar bulunuyor. Kullanıcılar ekolayzer ayarlarını JabraSound+ uygulaması üzerinden değiştirebiliyor. Elite 75t’nin, tıpkı 65t gibi, IP55 suya dayanıklılık reytingi bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Jabra Elite 75t, ekim ayının ortasında yurt dışında satışa sunulacak. Elite 75t’nin ABD’deki fiyat etiketinde 199 dolar yazacak. Birleşik Krallık’ta telefonu satın almak isteyenlerin ise 189.99 pound ödemesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER