Teknoloji

Jabra Elite 75t Active ve Elite 45h kulaklıklar tanıtıldı

jabra elite 75t

Jabra CES 2020’de iki yeni ürünün tanıtımını gerçekleştirdi. Selefleri gibi, şirket oldukça büyük beğeniyle karşılanan Elite 75t kablosuz kulaklıkların devamını getiriyor ve bunun fitness odaklık “Active” versiyonunun duyurusunu gerçekleştirdi.

Şubat ayında piyasaya sunulacak olan Elite Active 75t, toza ve tere karşı direnç için dayanıklı kaplama barındırıyor. Aynı zamanda IP57 ile sertifikalanan suya ve toza dayanıklılık özelliği de içeriyor. Standart Elite 75t modelinde IP55 sertifikası vardı, bu da yağmur altında ve hafif idmanlarda yeterli oluyordu, ancak ağır ter söz konusu olduğunda sağlamlık garantisi verilmiyordu.

Pil ömrü ise standart modelle aynı; tek bir şarjla 7.5 saatlik çalışma ömrü sağlanıyor. Kutusuyla birlikte de şarj süresi toplam 28 saat oluyor.

Elite Active 75t için 199 dolarlık yurt dışı fiyatı belirlenmiş. Standart model ise 179.99 dolara satılıyor. Eğer gelişmiş ter dayanıklılığına ihtiyacınız yoksa, Active 75t’yi hâlâ çekici kılacak bir diğer nokta renk seçenekleri olabilir. Jabra altı farklı renk seçeneği sunuyor ve yenileri de yolda. Bakır siyahı, titanyum siyahı ve bunun gibi farklı renkler şubat ayında çıkacak. Gri renk mart ayında, “sienna” adlı renk de nisanda çıkacak.

Öte yandan Jabra, 99 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan bir başka ürünü, Jabra Elite 45h’yi de çıkardı. Şirket bunun 100 dolar altı fiyata sahip kulaklıklar için yeni bir standart belirleyeceğini öne sürüyor. Tek bir şarjla 40 saate kadar çalışma, 15 dakika şarjla sekiz saate varan dinleme süresi mevcut. Kulaklıklar katlanarak hareket hâlindeyken kolaylıkla taşınıyor. 40mm hoparlör, sesli görüşmeler için çift mikrofon, Bluetooth 5.0 ve tek tıklatmayla sesli asistanı etkinleştirme gibi özellikler de mevcut.

jabra elite 45h

Ayrıca Jabra, duymanıza göre kişiselleştirilmiş ses profilleri sunarak kulaklık üreticilerinin art arda katıldığı modaya uyuyor. 2020’nin ikinci yarısında, şirket MySound adı verilen aracı da içeren bir güncelleme çıkaracak. Kullanıcılar Jabra Sound+ uygulaması üzerinden bir dizi bip sesini dinleyerek kulaklıklarını kalibre edebilecek ve gerçek anlamda kişiselleştirilmiş ses deneyimini yaşayacaklar.

Bu özellik bazen yanıltıcı olabiliyor. Ancak Jabra, kişiselleştirilmiş müzik deneyimi için duyma tecrübesini ve GN Hearing adlı kardeş şirketinden yardım aldığını söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER