Teknoloji

It’s OK: Kasetçalar ve Bluetooth bir arada

it's ok

Plakların popülarite kazanmasının ardından sıra kasetlere gelmiş gibi görünüyor. Kasetler de, küçük ölçekte de olsa, geri dönmeye başlamış durumda. Kaset satışları, 2018’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 19 oranında artmıştı. Büyüyen pazarın varlığı, heyecanlı Kickstarter girişimcilerini de harekete geçiriyor. Nimm‘in imzasını taşıyan It’s OK, kasetçalar ve Bluetooth teknolojisini buluşturuyor.

Taşınabilir bir kasetçalar olan cihaz, Sony’nin Walkman‘inin 2019 versiyonu olarak değerlendirilebilir. Standart bir kasetçaların görevlerini yerine getiren It’s OK, aynı zamanda Bluetooth 5.0 teknolojisini de destekliyor. Kısacası, hâlâ sakladığınız karışık kasetlerinizi kablosuz bir kulaklık veya Bluetooth hoparlörle dinlemek de mümkün hâle geliyor.

Bluetooth ve neredeyse 40 yıllık bir ses teknolojisinin bir arada sunulması, ilginç bir tercih olarak değerlendirilebilir. Ancak bunun çok da kötü bir fikir olmadığını söylemek gerekiyor. Hâlâ eski teknolojilere bağlılığını koruyanlara yeni dönemin imkânlarından da yararlanma imkanı sunan kasetçalar, eski usül Walkman’ler gibi AA pillerle çalışıyor. 12805 dolarlık fon hedefinin kısa süre içinde fersah fersah aşılması da, insanların eski ve yeniyi birleştiren It’s OK’i heyecanla karşıladığını gösteriyor.

Kickstarter’da destek aramak, bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Ancak Nimm’in daha önce de “retro” bir teknoloji için Kickstarter’da başarılı bir kampanya yürüttüğünü hatırlatmak gerekiyor. Bu deneyimin kullanıcı güveni açısından önem taşıdığını belirtmekte fayda var.

It’s OK, hâlihazırda Kickstarter’da 75 dolar karşılığında satılıyor. Taşınabilir kaset çalar için lacivert, beyaz ve pembe olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Orijinal Sony Walkman’e fazlasıyla benzeyen cihazın teslimatı için 2019’un aralık ayı işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER