Teknoloji

iPhone’u üreten Foxconn aksesuar işine girmeyi planlıyor

Foxconn Apple’a olan bağımlılığını azaltmak için farklı arayışlara girmiş gibi görünüyor. Mozilla ile yeni bir Firefox OS cihazı tanıtmaya hazırlanan şirketin kendi markasını taşıyan ve Apple ürünleriyle uyumlu olan ürünler geliştirmeye başlayacağı iddia ediliyor. iPhone için kulaklıklar veya iPad için kılıflar Foxconn’un üretilecek cihazlar listesinde yer alabilir.

foxconn-iphone-5-uretim-071212

Apple’ın açıkladığı son mali tablo şirketin kârlılığında bir düşüşün varolduğunu ortaya koymuştu. Belki bu yüzden, Foxconn Apple ile olan finansal bağlılığını zayıflatmak için çeşitli alternatiflere yönelme yoluna gidiyor. Şirketin sadece montaj işiyle sınırlı kalmayıp hem parça üretimi hem de işçilik alanlarına kayacağı söyleniyordu. Belki şirket önümüzdeki dönemde kendi ürettiği elektronik cihazlarla piyasada karşımıza çıkabilir.

Her ne kadar Apple’a olan bağlılığını azaltmaya çalışmak için adımlar atsa da, Foxconn Apple için üretimini sürdürmeye devam edecektir. Apple’ın yeni ürünlerini yıl sonuna doğru tanıtması bekleniyor. Bu durumda talep canlanacak ve Foxconn da daha fazla üretim yapacağı için kasasına Apple’dan biraz daha fazla para girebilecektir.

İlgili >> AppleInsider

İLGİLİ HABERLER