Teknoloji

Geliştiriciler iPhone X’un TrueDepth kamerasıyla neler yapıyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tayvanlı bir görsel efekt sanatçısının Tumblr üzerinden yaptığı paylaşım, iPhone X’un yeni TrueDepth kamera sisteminin geleceğin uygulamalarına nasıl etki edeceğini gösteriyor.

Moonshine Animation adlı bir kuruluşta çalışan, Asus ve MSI için bazı çalışmalar yapan görsel efekt sanatçısı olarak çalışan Elisha Hung, iPhone X’un kamerasını kullanarak yüz hareketlerini kaydetmiş. Daha sonra Xcode ve Apple’ın yeni artırılmış gerçeklik sistemi ARKit’i kullanarak verileri almış ve bunları üç boyutlu taslaklara dönüştürmüş.

Sonuçta ortaya göz ve ağız bölgelerinde boşluklar olan ve boşlukta hareket eden bir yüz modeli çıkmış. Belki çok fazla anlam ifade etmeyebilir, ancak bu çalışma gelecekte Apple’ın yüz tanıma teknolojisinin kullanılmasıyla neler yapılacağının bir işareti olarak gösterilebilir.

Bu arada Apple’ın TrueDepth kamerasıyla yapılan tek çalışma Hung’a ait değil. Hatchlings adlı bir oyun şirketinin kurucusu Brad Dwyer da kamera sisteminden elde ettiği ham veriyi kullanarak yüzünün üç boyutlu modelini çıkarmış.

İLGİLİ HABERLER