Teknoloji

Wall Street analistlerine göre iPhone X satışları beklentilerin altında seyrediyor

iphone çift sim kart desteği

iphone xApple’ın bugüne kadarki en farklı akıllı telefonu olarak nitelenebilecek iPhone X, geçtiğimiz ay itibarıyla satışa sunulmuştu. X ile aynı zamanda tanıtılan ancak daha önce piyasaya çıkan iPhone 8 ve 8 Plus’a yönelik ilginin aşırı yüksek olmaması, pek çok kullanıcının X için beklediği düşüncesini oluşturmuştu. Ancak Wall Street’in önemli analiz şirketlerinden Cowen & Co. Ackerman’dan Karl Ackerman’ın imzasını taşıyan analiz, farklı bir durumu işaret ediyor.

Apple’ın en yeni amiral gemisine yönelik ilgiyi “beklentinin altında” şeklinde tanımlayan Ackerman, kullanıcıların ilgisinin geçmiş iPhone modellerine yöneldiğini belirtti. Ackerman, 2017’de tanıtılan üç iPhone modelinin de tatmin edici bir satış performansı sergilediğini, ancak bu performansın Apple’ı süper bir döngüye taşımayacağını belirtti.

Apple, hâli hazırda 2018 mali yılının birinci çeyreğinin içinde. Söz konusu dönem, aralık ayıyla birlikte sona erecek. Ackerman’a göre, şirket bu dönemi 79 milyon iPhone sevkiyatı ile tamamlayacak. Bu rakam, 2017 mali yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilen ve mevcut rekor olan 78.29 milyon sevkiyatın üzerine çıkılacağı anlamına geliyor. Apple’ın mali yılının ikinci çeyreğinde ise 56 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştirmesi öngörülüyor. 2017 mali yılının ikinci yılında Apple 51.2 milyon iPhone sevkiyatı yapmıştı.

iPhone X Apple’a rekor getirecek mi?

iPhone X satışları beklentilerin altında olarak nitelense de, Apple’a yeni bir çeyrek rekoru getirmeye yakın görünüyor. Bu beklentinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusunun cevabı ise 30 Ocak 2018’de alınacak.

İLGİLİ HABERLER