Teknoloji

Bazı iPhone X hoparlörleri yüksek seste cızırtı çıkarıyor

iphone xApple’ın yeni amiral gemisi iPhone X, 3 Kasım itibarıyla yurt dışında raflardaki yerini almıştı. Akıllı telefonun piyasaya çıkmasıyla birlikte kullanıcıların karşılaştığı çeşitli sorunlar da gündeme gelmeye başladı. İlk olarak telefonun ekranının soğuk havalarda işlemediği ve bazı kullanıcıların ekranda yeşil bir çizgiyle karşılaştığına dair haberler ortaya çıkmıştı. Bu listeye şimdi de cihazın hoparlörleriyle ilgili bir sorun eklendi.

Bazı iPhone X sahipleri Reddit, MacRumors forumları ve Twitter gibi mecralar aracılığıyla yüksek ses seviyelerinde telefonun hoparlöründen cızırtı duyulduğu bilgisini paylaştı. Sorunun ciddiyetinin telefondan telefona fark ettiği belirtilirken, içerikten bağımsız olarak cızırtının yüksek ses seviyesinde sürekli olarak duyulduğu dile getirildi.

Bazı kullanıcılar, sorunun değişimle kendilerine verilen telefonlarda da gözlemlendiğini belirtti. Sorunun satılan mevcut cihazların büyük kısmını etkilemediği söylense de, iletilen vakaların sayısı problemin çapının çok da küçük olmadığını gösteriyor.

Sorunun kaynağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil. Problemin farklı seviyelerinin olması, cızırtının donanımsal bir sıkıntıdan kaynaklandığını düşündürüyor. Ancak Apple’ın iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta duyulan cızırtıyı bir yazılım güncellemesiyle çözdüğünü unutmamak gerekiyor.

iPhone X Türkiye’de 24 Kasım’da satışa sunuluyor

iPhone X, Türkiye’deki kullanıcılarla 24 Kasım’da buluşacak. Akıllı telefonun ön sipariş süreci ise 17 Kasım itibarıyla başlayacak.

İLGİLİ HABERLER