Teknoloji

Bu yıl iPhone SE 2 yerine işlemcisi güncellenmiş iPhone SE görebilirsiniz

iphone se 2

iphone seiPhone SE’nin 2018’de güncelleneceğine dair dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Ancak KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, bu söylentilerin üstüne bir bardak soğuk su dökecek bir iddia ortaya attı.

Kuo, yayınladığı yeni bir araştırma notunda, Apple’ın güncellenmiş bir iPhone SE modeli çıkarmayabileceğini dile getirdi. Eğer böyle bir ürün çıksa bile, müşterilerin sadece ufak tefek güncellemeler, yenilikler beklemesini; kablosuz şarj ya da Face ID gibi özelliklerin olmayabileceğini öne sürdü.

Kuo’ya göre, Apple’ın geçen yıl çıkardığı üç telefon; iPhone 8, 8 Plus, X ve önümüzdeki sonbahar çıkarmayı planladığı üç yeni telefonun arasında, 2018’in dördüncü telefonu olacak yeni bir iPhone SE modeli için yeterli geliştirme kaynağının ayrılamayabilir. Yine de, Kuo basit bir işlemci güncellemesinin söz konusu olabileceğini, doğal olarak iPhone SE fanatiklerinin beklentilerini düşük tutmaları gerektiğini de eklemeden geçmedi.

iPhone SE hâlâ Apple’ın ürün serisi içinde ilginç bir yer tutuyor. 2012’de çıkan iPhone 5’in tasarımını kullanan bu modelde, 2015’te çıkmış iPhone 6s’in içindeki bileşenler bulunuyor. Yani, mevcut modelin işlemci hızı bakımından ilerleme gösterebileceğini, belki geçen yılın telefonlarında gördüğümüz işlemciyi barındıracağını görebiliriz. Böylelikle Apple, tüketiciler arasında düşük fiyatlı ve küçük boyutlu bir model olarak hâlâ gözde olan SE’yi canlı tutacaktır.

Apple’ın bu yıl 6 inç üstü yeni telefonlar çıkarmayı düşündüğünü göz önünde bulundurursak, daha küçük ekranlı ve güncellenmiş iPhone SE’yi bir seçenek olarak elde tutmak mantıklı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER