İpucuManşetler

iPhone X ve iPhone 8 Plus’ta bulunan Portre Işığı nedir, nasıl kullanılır? – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 2017 model akıllı telefonlarından iki tanesi; iPhone X ve iPhone 8 Plus çift arka kameraya sahip. Geçen yıl, çift arka kameralı iPhone 7 Plus ile birlikte Portre adı verilen bir mod kullanıma sunulmuştu. Hatırlayacak olursanız, Portre modunda ikinci kameranın yardımıyla derinliğin algılaması yapılıyor. Daha sonra ön plandaki nesne netleştirilirken arka plana bulanıklaştırma efekti uygulanıyor. Böylelikle DSLR makinelerle çekilen tarzda fotoğraflar çekiliyor.

Bu yıl Apple’ın çift arka kameralı telefonları iPhone X ve iPhone 8 Plus’ta, Portre moduna ek olarak Portre Işığı olarak adlandırılan yeni bir özellik sunuldu. Henüz beta aşamasında olan bu özellik, yüz işaretleme özelliği ve derinlik haritalarından yararlanarak çarpıcı gölgelere, spot ışığı efektlerine ve çok daha fazlasına sahip portreler çekebilmenizi sağlıyor.

Portre Işığı modunu iPhone X veya iPhone 8 Plus’ın Kamera uygulamasında, Portre modu içinde bulabilirsiniz. Portre modunu seçtiğinizde, vizörün hemen alt kısmında göreceğiniz beş farklı ışık modu arasında seçim yapabilirsiniz.

  • Doğal Işık: Süjenin yüzü keskin bir netlikteyken arka plan flu görünür.
  • Stüdyo Işığı: Süjenin yüzünün aydınlık bir şekilde öne çıktığı temiz bir kompozisyon elde edilir.
  • Kontur Işığı: Parlak ışıklı ve koyu alanlara sahip dramatik gölgeler yaratır.
  • Sahne Işığı: Koyu siyah bir arka planda süjenizin yüzüne spot ışığı vuruyormuş gibi görünür.
  • Sahne Işığı Mono: Sahne Işığı efektinin klasik siyah-beyaz versiyonudur.

Portre modunu kullanırken süjeniz arka plandan ne kadar uzaksa, bulanıklaştırma efekti de o kadar belirgin olur. Bunun yanı sıra derinlik efektinden en iyi şekilde yararlanmak için tek renk veya tek renk tonlarının hakim olmadığı bir arka plan kullanarak çekim yapın, süjenizi hareketli bir arka plana karşı veya renkli bir ortama yerleştirmeyi deneyin.

Ayrıca Portre çekerken süjenize yakın durmaya çalışın. Sahne Işığı?nı kullanırken muhteşem efektler elde etmek için fotoğrafı süjenizin yüz hizasının biraz altından çekmeye çalışın. Portre modu, derinlik efektinin canlı önizlemesine ek olarak, kamerayla süjeniz arasında olması gereken en iyi mesafe gibi bilgiler de sunarak sizi gerçek zamanlı olarak yönlendirir.

Portre Işığı efektlerini çekim öncesinde uygulayabileceğiniz gibi, çekim sonrasında da uygulayabilirsiniz. Bunun için çektiğiniz Portre fotoğrafı düzenlemek için açın, ekranın alt kısmında farklı ışık efektlerini göreceksiniz. Bunların arasında seçim yapabilirsiniz. Orijinal görüntü de kaydedildiği için istediğiniz zaman eski ayarlara dönebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER