Manşetler

iPhone 7 taslakları beklentileri gözler önüne seriyor

iphone-7-taslak-130616-12003’ten bu yana ilk kez bir çeyreği gelir düşüşüyle kapatan Apple, 2016’nın kalanında iyi bir performans sergileme konusunda baskı altına girmiş durumda. Şirketin bu yıl çıkaracağı iPhone 7 ile ibreyi yeniden yukarıya çevirmek için yoğun bir çaba sarfetmesi bekleniyor. Apple’ın yeni telefonları, Samsung Galaxy S7 ve LG G5 gibi telefonlara kayan müşterileri yeniden kazanmaya çalışacak.

Grafik tasarımcıları, yeni iPhone modellerinin neye benzeyeceği konusunda çeşitli fikirler yürütüyor ve bu fikirlerini somut taslaklara dönüştürüyor. Pek çok parlak tasarımcı, yeteneklerini iPhone 7’nin neye benzeyebileceğini göstermek amacıyla kullanıyor.

Bazı tasarımların tamamen kişisel veya kamusal istekler doğrultusunda şekillendirdiği görülürken, kimi tasarımlarda bugüne kadar internette dolaşan dedikodulardan esinlenildiği dikkat çekiyor. Apple Watch ve iPhone 6s gibi mevcut Apple ürünlerinden izler taşıyan tasarımların varlığı da göze çarpıyor.

Bu tasarımlarda yer alan unsurların ne kadarının gerçek cihazda bulunacağı konusunda bir şey söylemek henüz mümkün değil. Ancak iPhone 7 konsepti hazırlamak konusunda bu kadar fazla mesai harcandığını görmek ilginç bir etki oluşturuyor. Söz konusu konseptler, tasarımcılar için portföylerini daha geniş kitlelere ulaştırma konusunda da etkili bir araç niteliği taşıyor.

Apple’ın tasarım şefi Jony Ive ve ekibinin bu konseptlerden etkilenmesi pek olası gözükmese de, bazı konseptlerde iPhone için cidden faydalı olacak çeşitli özelliklerin varlığı göze çarpıyor. iPhone 7 taslaklarının ne kadar isabetli olduğunu görmek için önümüzdeki eylül ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER