Teknoloji

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ınızı cepte taşırken dikkat edin, eğilip bükülebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-plus-bukulme-240914

Yarından sonra Türkiye’de piyasaya sunulacak yeni iPhone 6 veya 6 Plus’ı satın aldıktan sonra onu, güzelliğini kapatan bir kılıf içinde saklamak istemeyebilirsiniz. Ancak cihazı geçen cumadan itibaren satın alan bazı iPhone 6 ve 6 Plus kullanıcıları Twitter üzerinde cihazın büküldüğüne dair bazı fotoğraflar paylaşıyor. Söz konusu bükülme cihazın ses kontrollerinin olduğu yerde gerçekleşiyor ve dikkatli bakıldığında fark ediliyor.

iPhone 6 ve 6 Plus’ı ön cepte taşımanın bir süre sonra bükülmeye neden olduğu söyleniyor, ancak farklı yollarla bükülme de meydana gelebiliyor. Örneğin arka cepte taşımak veya çeşitli YouTube kullanıcılarının gösterdiği gibi kasten eğip bükmeye çalışmak da benzer sonuçların meydana gelmesine yol açabilir.

Unbox Therapy adlı YouTube kanalında paylaşılan bir videoda iPhone 6 Plus’ın zorlamayla nasıl bükülebildiği gösteriliyor. Aynı kanalda Galaxy Note 3 ile de yapılan benzer deneme bulunuyor. Samsung Galaxy Note 3’te sadece iki girişimin ardından küçük bir eğilme görülüyor. Her iki cihazda da kullanılan materyaller farklılık gösteriyor, ancak Samsung’un büyük ekranlı telefonlarının zorlu ortam şartlarına karşı nasıl test edildiği geçmişte yayınlanan bir videoyla ortaya çıkmıştı.

Bazıları bükülmenin nedeni olarak çok sıkı kotları gösteriyor, ancak kullanılan materyallerde de sorun var gibi görünüyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta alüminyum daha önceki iPhone’lara göre daha geniş alanda kullanılıyor. Alüminyumun da doğal olarak yumuşak bir metal olduğu biliniyor, yeterli basınç ve baskı kuvvetiyle kolaylıkla şekil verilebiliyor.

Eğilme olayı iPhone 6 veya iPhone 6 Plus satın almak isteyenlerin kafalarında soru işaretleri oluşturabilir, ancak çoğunun kararını fazla değiştirmez gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER