Manşetler

iPhone 6 ile ilgili yeni dedikodular sıcaklık, basınç ve nem sensörlerini işaret ediyor

iPhone 6 olarak anılan gelecek nesil iPhone için dedikodu değirmeninin çarkları dönmeye devam ediyor. Her ne kadar iPhone 5s’in çıkışının üzerinden çok zaman geçmese de, gelecek nesil iPhone’a dair dedikodular son sürat ortalıkta dolaşmaya devam ediyor. Şimdiye kadar çıkan dedikodular iPhone 6’nın safir cam ekrana sahip olacağını işaret ediyordu.

iphone-5s-inceleme-00022

Bir başka iPhone 6 dedikodusuysa bu akıllı telefonun diğer iPhone modellerindeki gibi bir ön tuş barındırmayacağı şeklinde. Bunun dışında iPhone 6 dedikodularına bir katkı da elektronik analisti Sun Chang Xu yaptı. Sun’ın Weibo hesabından paylaştığına göre, iPhone 6’nın üç tane çevresel sensörü bulunacak. Söz konusu sensörler basınç, sıcaklık ve nemi ölçmek için kullanılacak.

Basınç sensörü kan basıncını değil, atmosfer basıncını ölçmek için konacak. Bu da söz konusu sensörün sağlık amaçlı konmadığını gösteriyor. Yine de, dedikodular Apple’ın sağlık durumunu yakından takip eden araçlara yöneleceği uzun zamandır konuşuluyor. Dedikoduların yoğunlaştığı noktalardan biri de iWatch. iWatch bilekliğinin kandaki oksijen seviyesi ve nabız gibi değerleri ölçeceği dile getirilen başlıca özellikler arasında yer alıyor.

İlgili >> MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER