Manşetler

Apple’ın beklenen iPhone 5SE etkinliği 15 Mart tarihinde olacak

iphone 5se

Apple gelecek ay gerçekleştireceği büyük ürün tanıtımı için tarihi netleştirdi. Hem 9to5Mac hem de BuzzFeed News tarafından birbirinden ayrı olarak verilen haberler, 4 inç ekranlı iPhone 5S’in güncellenmiş versiyonu iPhone 5SE ve iPad Air 3’ün 15 Mart tarihinde tanıtılacağını işaret ediyor. Apple’ın dedikodusu yapılan yeni ürünlerini mart ayında tanıtmayı planladığı söyleniyordu. İlk kez bugün iki farklı site tarafından net bir tarih verilmiş oldu.

iPad Air 3, iPad Pro’da bulunan daha iyi hoparlör sistemi ve çeşitli aksesuarların kolay ve hızlı bağlanmasını sağlayan Smart Connector portu gibi özellikleri içerebilir. Ayrıca bu ürün tanıtılırsa, Apple Ekim 2014’te çıkardığı iPad Air 2’den bu yana 9.7 inç tablet serisini ilk kez yenilemiş olacak.

Apple’ın Apple Watch Sports için yeni renkli kayış seçenekleri ve Hermès’ten yeni kayışlar ve Milanese Loop’un siyah versiyonunun da aralarında bulunduğu, üst sınıf aksesuar serisine yapacağı yeni eklentileri de duyurması bekleniyor. 9to5Mac ikinci nesil Apple Watch modelinin eylül ayında duyurulacağını söylüyor.

Tanıtımın esas yıldızı yeni iPhone olacak. Bu telefon iPhone 5S’in kasasının içine iPhone 6S’in içinde bulunanların, birkaç küçük ödünle birlikte yerleştirilmiş versiyonu olarak gelebilir. iPhone 5SE adını taşıması beklenen bu telefonda 3D Touch ekran bulunmayabilir. Ne var ki, buna rağmen Apple’ı Live Photos özelliğinin bulunacağı ve bunun parmağı basınca duyarlı ekran üstüne hafifçe bastırmak yerine, parmağı ekranın üstünde dokunarak bekletmekle çalışacağı tahmin ediliyor. Telefon muhtemelen A9 yonga, daha iyi ön ve arka kameralar, Apple Pay desteği gibi özelliklerle gelecek. 9to5Mac telefonun 16 GB kapasiteli modelinin 450 dolar olacağını söylüyor ki, bu iPhone 5S’in ABD satış fiyatına denk geliyor.

İLGİLİ HABERLER