Manşetler

iPhone 5c 2013’ün son çeyreğinde gözde Windows Phone ve Android telefonları geride bıraktı

Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında duyurduğu uygun fiyatlı modeli iPhone 5c’nin beklenen etkiyi yaratmadığı dile getirilse de, satış rakamlarına bakıldığı zaman cihazın ortaya koyduğu performansın hiç de fena olmadığı görülüyor. Apple iPhone 5c’nin satış rakamlarını özel olarak açıklamadı, ancak Apple’ın finansal belgelerini inceleyen analistler model başına satış rakamı konusunda tahmini bir rakama ulaşmayı başardı.

Pembe iPhone 5c

Bu analize göre, geçtiğimiz yılın son üç aylık döneminde 12.8 milyon iPhone 5c satıldı. Aynı dönemde Nokia Lumia serisi akıllı telefonların toplam satış rakamı 8.2 milyonda kalırken, BlackBerry sadece 6 milyon akıllı telefon satabildi. Android cephesine bakıldığında ise Samsung Galaxy S4 yılın son çeyreğini 9 milyon, LG G2 ise 2.8 milyon satış rakamıyla kapatabildi.

Bu tablonun ortaya çıkmasında çeşitli pazar faktörlerinin etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu faktörlerin en önemlisi olarak ise Apple’ın yeni yıl öncesinde pek çok ülkede iPhone 5c’nin fiyatında indirime gitmesi öne çıkıyor. Galaxy S4 gibi cihazların daha uzun süredir piyasada olması ve pek çok ülkede iPhone 5c’den daha pahalıya satılması da sebepler arasında sayılıyor.

Apple’ın iPhone 5c’de aradığını bulamadığı iddia edilmiş, şirketin geçtiğimiz hafta Avrupa’da bu telefonun 8 GB dahili hafızalı versiyonunu satışa sunması da bu durumun bir göstergesi olarak değerlendirilmişti. Ancak söz konusu analiz rakamlarına bakıldığı zaman Apple için iPhone 5c cephesinde pozitif noktaların bir hayli fazla olduğu görülüyor. Yine de bu rakamların resmi rakamlar olmadığınu unutmamak gerekiyor.

İlgili >> Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER