Teknoloji

iPhone 15’te bulunacak USB-C portu ve yeni renk seçenekleri ile ilgili sızıntılar var

iPhone’un gelecek nesli olan iPhone 15 serisinin, artık USB-C portuyla birlikte olacağına dair somut ipuçlarını daha sık görüyoruz. Bilgi kaynağı olan Majin Bu, X platformunda (eski adıyla Twitter) paylaştığı görsellerle bu yılın sonbaharında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 15’in USB-C portlarını gözler önüne serdi.

iPhone 15’te USB-C’nin önemi ve yeni renk seçenekleri

Görsellerde, açık mavi ve yeşil renklerin yanı sıra koyu bir siyah rengin de olduğu üç farklı USB-C modülü yer alıyor. Majin Bu, ayrıca telefonun kabaca hazırlanmış bir modelini ve USB-C portunun merkezinin dışında yer aldığı bir diğer modelini de paylaştı. Ancak, Majin Bu yeşil renkli bir USB-C portunun, yeşil bir iPhone’un piyasaya sürüleceği anlamına gelmediğini belirtti.

Apple’ın yeni serisi için daha fazla detay sızdırılmış durumda. Örneğin, Apple’ın deri iPhone kılıflarını sonlandıracağı ve yerine “çevre ve sürdürülebilirlik nedenleriyle” yeni bir dokulu deri alternatifi sunacağı iddia ediliyor. Bununla birlikte, telefonların Pro versiyonları için daha hafif bir titanyum çerçeve kullanılacağı da gündemde.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 15’in bu hafta sonunda toplu sevkiyatın başlayacağını ve sevkiyat gecikme korkularının yersiz olduğunu belirtti. Bu, eylül ayının hızla yaklaşmasıyla birlikte oldukça anlamlı, çünkü Apple genellikle yeni iPhone modellerini bu ayda duyurur.

iPhone 15 serisi sadece USB-C ile sınırlı değil. Söylentilere göre, yeni bir konfigüre edilebilir “eylem” düğmesi, eski telefonlardaki sessiz düğmesini değiştirecek. Bunun yanı sıra, Pro modeller için fiyatların artabileceği konuşuluyor.

Elbette bu sızdırılan bilgilerin doğruluğunu garanti etmek mümkün değil. Ancak, yeni iPhone 15 serisi, yenilikçi özellikler ve sürpriz renklerle tüketicileri etkilemeyi hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER