Teknoloji

iPhone 15 Pro Max indirme hızıyla iPhone 14 Pro Max’i neredeyse ikiye katladı

iphone 15 pro max

iPhone 14 Pro Max, geçtiğimiz yıl mobil bağlantılarda ortalama indirme hızında rekor kırmıştı. Ookla tarafından yapılan en son çalışma, bu telefonun halefi iPhone 15 Pro Max‘in bayrağı ne kadar ileriye taşıdığını gözler önüne seriyor. Ookla’nın raporunun Amerikan mobil operatörlerinin indirme ve yükleme hızları baz alınarak hazırlandığını belirtmekte fayda var.

iPhone 14 Pro Max, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde hücresel bağlantıyla en yüksek indirme ve yükleme hızlarına ulaşan telefon olmuştu. Ancak 2023’ün birinci çeyreği ile Apple’ın amiral gemisi tahtını Samsung Galaxy S23 Ultra’ya kaptırmıştı. 2023’ün ikinci çeyreğinde de ortalama indirme hızında zirve Galaxy S23 Ultra’nın olmuştu.

Ancak geçtiğimiz ay Apple’ın iPhone 15 serisini tanıtmasıyla birlikte işler yeniden değişti. Ookla’nın hazırladığı en son rapora göre, ortalama indirme hızı listesinin zirvesinde iPhone 15 Pro ve Pro Max bulunuyor. Pro Max, 251.37 Mbps ortalama indirme hızıyla Pro modele bile yaklaşık yüzde 10 oranında bir fark atıyor.

iPhone 14 Pro Max’in 2023’ün ikinci çeyreğinde ulaştığı 127.83 Mbps ortalama indirme hızıyla karşılaştırıldığında 15 Pro Max’in yüzde 96.6 daha hızlı olduğu görülüyor. Apple’ın bir yıl içinde gösterdiği gelişimin bir hayli etkileyici olduğunu belirtmek gerekiyor.

iPhone 15 Pro Max ve iPhone 15 Pro’yu Galaxy S23 Ultra takip ediyor

Ookla’nın son raporuna göre, ortalama indirme hızı en yüksek telefonlar listesinin ilk iki sırasındaki iPhone 15 Pro Max ve iPhone 15 Pro’yu Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold 4 ve Google Pixel 7 Pro takip ediyor. Üretici bazında ortalama indirme hızına bakıldığında ise Samsung Apple’ı geride bırakıyor. Bunun en yeni iPhone’ların henüz çok yaygınlaşmamasıyla bağlantılı olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER