Manşetler

Apple’ın beklenen iPhone 14 tanıtım etkinliğinin tarihi belli oldu

iphone 14 tanıtım tarihi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple yeni donanım ürünlerini tanıtacağı etkinliğin davetiyelerini paylaştı. Daha önce söylentileri ortaya çıktığı gibi, iPhone 14 serisinin tanıtılmasını beklediğimiz etkinlik 7 Eylül Salı akşamı Türkiye saatiyle 20.00’de gerçekleşecek. Etkinlik son iki yıldır olduğu gibi, Apple Park’ta çekilmiş bir yayın biçiminde olacak. Etkinlik davetiyesinde “Far out.” sloganı dikkat çekiyor. Bunu Türkçeye “alışılmadık”, “sıra dışı” veya “kusursuz” şeklinde çevirebiliriz.

Şirketin etkinlikte dört yeni iPhone modelini duyurması bekleniyor. Şimdiye kadar çoğu haber; 2022 iPhone serisinin 6.1 inç iPhone 14, 6.7 inç iPhone 14 Max, 6.1 inç iPhone 14 Pro ve 6.7 inç iPhone 14 Pro Max’ten oluşacağını öne sürüyor. Apple’ın iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini satışlarının düşük seyretmesi nedeniyle bu yıl yeni bir “mini” model sunmayacağı belirtiliyor.

Standart iPhone 14 modellerindeki ilerlemelerin daha fazla RAM, daha uzun ömürlü piller ve otomatik odaklamalı daha iyi bir selfie kamerası eklenmesini içerdiği bildiriliyor. Bu arada, Pro modellerinin, Apple’ın imzası niteliğindeki ekran çentiğini Samsung tarzı bir ekran deliği ile değiştirecek yeni bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Ek olarak, Pro varyantlarının yeni bir 48 megapiksel ana kamera ve daha ince ekran çerçevelerine sahip olacağı öne sürülüyor. Ayrıca, Apple’ın yeni nesil A16 çipiyle birlikte çıkacak tek model olmaları tahmin ediliyor.

iphone 14 tanıtım tarihi

Yeni iPhone modellerinin yanı sıra Apple’ın giyilebilir ürün serisinin tamamını yenilemesi de muhtemel görünüyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberlerine göre, Apple Watch Series 8, kardeşlerinden daha büyük bir ekrana ve daha dayanıklı bir titanyum kasaya sahip yeni bir “Pro” modeli içerecek. Ayrıca, giyilebilir cihazın tek bir şarj ile birden fazla gün çalışmasına izin verebilecek biçimde daha büyük bir pile sahip olması bekleniyor. Series 8 serisinin tamamının, ateşiniz çıktığında sizi bilgilendirebilecek yeni bir vücut sıcaklığı sensörü içermesi de tahminler arasında yer alıyor. Son olarak, yeni bir AirPods Pro kulaklık seti, mevcutların neredeyse üç yaşında olduğu göz önüne alındığında güvenlik bir tahmin olabilir.

Apple’ın Eylül etkinliğinde yeni Mac bilgisayarları duyurması beklenmiyor. Son zamanlarda olduğu gibi, şirketin bu yıl içinde ikinci bir etkinlik daha düzenlemesi muhtemel. Apple’ın 7 Eylül’de paylaşmayı planladığı her ne olursa olsun, etkinlik öncesinde, sırasında ve sonrasında detaylı haberleri ve kapsamlı bilgilendirmeleri Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER