Manşetler

Apple iPhone 14 tanıtım etkinliği için eylül ayının ilk haftası işareti

iphone 14

Apple gelecek ürün tanıtım etkinliği için 7 Eylül tarihini hedefliyor. Bu iddia Apple konusundaki tutarlı haberleri ve tahminleriyle bildiğimiz Bloomberg muhabiri Mark Gurman‘dan geliyor.

Şirket genellikle eylül ayının ilk bölümünde büyük tanıtım etkinlikleri gerçekleştirir ve bu yıl da takvimde daire içine alabileceğimiz çok olası bir tarihimiz var. Gurman, COVID-19 salgını sırasında gerçekleşen diğer etkinliklerde olduğu gibi, bu etkinliğin de internet üzerinden yayınlanacak bir akış şeklinde planlandığını belirtiyor.

iPhone 14 ve birlikte beklenen yeni Apple ürünleri

Apple’ın iPhone 14’ü, büyük ekranlı yeni 14 Max’i, 14 Pro’yu ve 14 Pro Max’i içermesi beklenen iPhone 14 serisini bu etkinlikte duyuracağı söyleniyor. Öne çıkan söylentilere göre Pro telefonlar, hap biçimindeki bir ekran deliğiyle birlikte çentiği kaybedecek; hep açık ekrana ve yeni nesil A serisi işlemciye sahip olacak. Geçtiğimiz yıllarda, etkinlikte tanıtılan iPhone’lar kısa bir süre sonra satışa çıkmıştı. Gurman, mağaza çalışanlarından 16 Eylül’de ürünlerin piyasaya çıkışına hazırlanmalarının istendiğini söylüyor. Bu nedenle, bir iPhone satın almak isteyenler biraz daha bekleyip yeni nesil iPhone 14’ler için hazırlanmaya başlayabilirler.

Etkinlikte, Apple’ın yeni bir üst seviye dayanıklı model ve yenilenmiş bir Apple Watch SE dahil olmak üzere yeni Apple Watch ürünlerini duyuracağı da söyleniyor. Ayrıca yaklaşan etkinlikte tanıtmak üzere, şirketin kayıpsız ses desteğine sahip olacak ve kulaklık jakı barındırmayacak yeni bir giriş seviyesi iPad ve daha fazlasıyla birlikte gelebilecek yeni nesil AirPods Pro üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

İLGİLİ HABERLER