Teknoloji

iPhone 14 Pro ve Pro Max’lerin ön kamera ve Face ID sorunları artık daha hızlı çözülecek

iphone 15 pro fiyatı iphone 16
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinin tamir süreçlerinde önemli bir değişikliğe gitmiş gibi görünüyor. Bu haftadan itibaren Apple mağazalarında ve yetkili servis noktalarında tüm telefonu değiştirmeden Face ID ve TrueDepth kamera sorunlarını çözmek mümkün olacak.

TrueDepth kamera modülünde Face ID ve ön kameranın tüm bileşenleri yer alıyor. iPhone’un işlevselliği için hayati bir öneme sahip olan TrueDepth’teki sorunların vakit kaybedilmeden tamir edilmesi büyük önem taşıyor.

Yıllardır iPhone’un Face ID modülünde veya ön kamerasında bir sorun yaşandığında tüm cihazı değiştirmek gerekiyordu. Şirket uzun süre boyunca TrueDepth için bir tamir çözümü sunmamıştı. Ancak Apple 2022’de iPhone Xs ve daha yeni modellerde TrueDepth’in tamirini mümkün kılmıştı.

Yeni bir iPhone piyasaya çıktıktan sonra Apple’ın bu modellerin tamiri için gerekli desteği sunması zaman alıyor. Şirket iPhone 14 serisini geçtiğimiz yılın sonbaharında piyasaya sürmüştü. Ancak TrueDepth modülünün tamiri için gerekli destek şimdiye kadar sağlanamamıştı.

iPhone 14 Pro ve Pro Max için sunulan destek henüz iPhone 14 ve 14 Plus’a gelmedi

Apple geçtiğimiz hafta itibarıyla iPhone 14 Pro ve Pro Max’in TrueDepth kamera modülünün tamiri için destek sunmaya başladı. Bu da Face ID’de veya TrueDepth’in başka bir yerinde problem yaşandığında Apple mağazalarında veya yetkili servis noktalarında telefonu tamamen değiştirmeden sorunu çözmenin mümkün olacağı anlamına geliyor.

iPhone 14 Pro ve Pro Max için sunulan TrueDepth tamir seçeneğinin henüz iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’a gelmediğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER