Teknoloji

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro parçalarına ayrıldı, içlerinde neler var görün [Video]

iphone 12 iphone 12 pro

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinin yurt dışında satışa çıkmasının ardından iFixit, en son videosunda bu yeni telefonları parçalarına ayırarak içlerinde ne var bakıyor. iFixit’in bulgularına göre ekranlar değiştirilebilir yapıda. Aynı durum 10.78 Wh piller için de geçerli.

iPhone 12’de kamera kalkanını kaldıran iFixit plastik yer tutucu görüyor. Burası iPhone 12 Pro’da telefoto lens ve LiDAR sensöre ev sahipliği yapıyor. Her iki cihazın da 12 megapiksel geniş ve ultra geniş açılı kameraları bulunuyor.

Ayrıca iFixit X-ray ile telefonların içine de bir bakış atıyor. Bu sayede MagSafe kablosuz şarj dizisini görüyor. iPhone 12 Pro’nun X-ray görüntüsüne siyah renkli bir kenar dikkat çekiyor. Ancak anlaşılıyor ki, burası telefonun paslanmaz çelik çerçevesi. iPhone 12’de ise alüminyum çerçeve bulunuyor.

Tamir edilebilirlik puanı olarak iFixit, iPhone 12’ye 10 üzerinden 6 puan geliyor. Cihazların içini açmak isteyenlerin kaybetmemeleri gereken birçok vida bulunuyor. Bu arada iFixit, vida kullanımının yapıştırıcı kullanmaktan daha iyi olduğu düşüncesini taşıyor. Geliştirilmiş suya dayanıklılık özelliği bazı tamir işlerini daha zor hâle getiriyor. Ancak belirli tamir işlemlerinde suya dayanıklılığı garanti almak için ek tamir işleminin gerekliliğini ortadan kaldırıyor.

iphone 12 iphone 12 pro
iPhone 12 solda, iPhone 12 Pro sağda

iFixit’in gösterdiği en büyük dezavantajlardan bir tanesi ise cihazların hem önünü hem de arkasını kaplayan cam oluyor. iFixit, bunun düşme durumunda telefonun zarar görme ihtimalini daha da artırdığını öne sürüyor.

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro parçalarına ayırma işlemlerinin detaylarına buradan bakabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER