Teknoloji

iPhone 12 Pro’daki profesyonel fotoğraf ve video teknolojileri

Apple, iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max modellerinin adında yer alan “profesyonel” etiketinin hakkını verecek bazı özellikleri kamera tarafında sunuyor. Her iki üst sınıf iPhone modeli Dolby Vision HDR video kaydı yapabilen ilk akıllı telefonlar oluyor.

Yeni iPhone 12 Pro modellerine gelen bu özellik sayesinde saniyede 60 kare hızına kadar, zengin vurgular ve gölgelerle Dolby Vision destekli TV’lerde yüksek bir görüntü kalitesi sunulacak. Üstelik bu videoları cihaz üzerinde oynatmak ve düzenlemek de mümkün olacak.

Eğer video çekimi yerine daha çok fotoğrafçılık ile ilgileniyorsanız, iPhone 12 Pro serisini tercih etmek için de bir neden bulunuyor. Apple, geleneksel RAW gibi, HEIF veya JPEG ile elde edeceğinize benzer, kaliteyi etkilemeden fotoğraflarınız üzerinde daha fazla kontrol vaat eden ProRAW görüntü işleme teknolojisini sunuyor. Uzun pozlamalı çekimler yapan, renk dengesini değiştiren veya başka bir şekilde resimleri paylaşmadan önce onlar üzerinde ince ayar yapmayı seven biriyseniz, bu sizin tercih ettiğiniz format olabilir.

ProRAW bu yılın ilerleyen zamanlarında iPhone 12 Pro ve Pro Max’e gelecek. Ancak bundan sonra fotoğraflar diğer üçüncü taraf uygulamalarda da düzenlenebilir olacak. Apple, yaratıcıları ve meraklıları bu teknoloji etrafına toplamaya kararlı görünüyor ve bu yeni araçlar ona bir avantaj sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER