Teknoloji

Yeni iPhone 12 maketleri boyut ve tasarıma odaklanıyor

iphone 12

Apple’ın yeni iPhone’larını eylül ayında tanıtması bekleniyor. Tanıtım için daha iki aylık bir süre olsa da, sızıntılar sayesinde telefonlara dair pek çok detay şimdiden ortaya çıkmış durumda. Bunlara ek olarak, hazırlanan maketler de telefonların tasarımı konusunda fikir edinmeye yardımcı oluyor. iPhone 12 maketlerinin büyük kısmı benzer bir tasarımı işaret ederken; sadece arka kamera sisteminin özellikleri ve tasarımları konusunda bazı farklar göze çarpıyor. Bu maketlerin en yenileri, aksesuar üreticisi tarafından mercek altına alındı.

Apple’ın iPhone 12’de dört farklı model ve üç farklı boyut seçeneği sunması bekleniyor. iPhone 12’nin standart modelinde 5.4, Max versiyonunda ise 6.1 inç ekranın yer alacağı söyleniyor. iPhone 12’nin Pro versiyonunun da 6.1 inç ekrana sahip olması, Pro Max’te ise ekran büyüklüğünün 6.7 inçe çıkacağı belirtiliyor. Mobile Fun’ın videosunda iPhone 12’nin Max versiyonunu görmek mümkün olmuyor. Ancak bu versiyonun boyutlarının Pro versiyonla aynı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Ekran boyutları günümüzde bir cihazın gerçek boyutlarını anlama konusunda pek yeterli olmuyor. Bu nedenle iPhone SE’nin 2016 ve 2020 modelleriyle bir karşılaştırma yapılmış. Bunun kasıtlı bir seçim olduğunu belirtmekte fayda var. Zira iPhone 12’nin düz kenarlarıyla iPhone SE’ye nasıl benzediği bu sayede daha iyi anlaşılıyor. Aksesuar üreticisine göre, Apple’ın eskiye dönmesinin temelinde düz kenarlı telefonların daha kolay tutulabilmesi önemli bir rol oynuyor.

iPhone 12’nin tasarımında başka büyük farklılıklar görülmüyor. Lightning girişi hâlâ varlığını koruyor. Apple’ın yeni iPhone’lara yerleştireceği arka kameraların sayısı konusunda ise hâlâ tartışmalar devam ediyor. Şirketin iPhone 12’de ve Max versiyonda iki, Pro ve Pro Max’te ise üç arka kameraya yer verebileceği söylense de, Mobile Fun’ın incelediği maketlerin hepsinde üç arka kamera bulunuyor.

iPhone 12, Apple için 5G döneminin kapılarını açacak olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Şirketin 5nm mimarisiyle üretilen A14 işlemcisini de ilk kez bu seride kullanması bekleniyor. Apple’ın Pro ve Pro Max versiyonlarında 6 GB RAM’e yer verebileceği de konuşulanlar arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER