Teknoloji

iPhone 12’nin kutu içeriği şaşkınlık yaratabilir

iphone 12 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 12 modellerini önümüzdeki eylül ayında tanıtması bekleniyor. Şirketin yeni iPhone’larıyla ilgili haberler ise neredeyse iPhone 11 serisinin tanıtımından bu yana etrafta dolaşıyor.

Bu haberlerin neredeyse tamamında Apple’ın yeni iPhone’larının tamamında OLED ekrana yer verebileceği belirtilmişti. Nikkei Asian Review’de çıkan bir habere göre, bu ihtimal artık neredeyse kesinleşmiş durumda. Aynı haberde Apple’ın iPhone 12’lerin kutusunda şarj adaptörüne yer vermeyeceği iddiası da bir kez daha dile getiriliyor.

Haberde Apple’ın iPhone 12’de tüm modellerde 5G desteğine yer vereceği bilgisi de hatırlatılıyor. Nikkei, Apple’ın tüm yeni iPhone’larında OLED ekran panelini tercih etmesinin OLED panel tedarikçileri arasındaki rekabeti kızıştırabileceğine dikkat çekiyor.

Apple’ın yeni iPhone’larda 5.4, 6.1 ve 6.7 inç olmak üzere üç farklı ekran boyutu seçeneği sunacağı belirtiliyor. Serideki telefon sayısının ise dörde yükselebileceği ve Apple’ın iPhone 12’nin de Max versiyonunu duyurabileceği söyleniyor.

Apple’ın 2017’den bu yana iPhone’larda OLED teknolojisinden yararlandığını hatırlamakta fayda var. Ancak şirket üç yıldır OLED ekranlı modellerin yanında LCD ekranlı modellere de yer vermişti. 2020’de ise iPhone SE dışında LCD ekranlı bir model çıkmayacak gibi görünüyor.

Haberde Apple’ın Face ID teknolojisinin varlığı nedeniyle iPhone 12’de de ekran çentiğinden vazgeçmeyeceği belirtiliyor.

Apple’ın iPhone 12 serisinde telefonun kutusunda kulaklık ve şarj adaptörüne yer vermeyebileceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. Nikkei’nin haberinde de telefonların kutusundan şarj adaptörü çıkmayacağı iddiası tekrarlanıyor. Kaynaklara göre; Apple, pek çok potansiyel müşterisinin eski iPhone’larından kalan çok sayıda şarj adaptörüne sahip olduğunu ve bu nedenle yeni bir adaptöre ihtiyaç duymadığını düşünüyor. Apple’ın insanları AirPods’a yönlendirmek amacıyla iPhone 12’lerin kutusuna EarPods kulaklık koymayabileceği de iddialar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER