Teknoloji

iPhone 12’nin küçüleceği iddia edilen çentik tasarımı görüldü

iphone 12 çentik

Apple sızıntılarıyla bilinen Jon Prosser adlı bir kaynak, gelecek nesil iPhone 12 modeline ait olduğu iddia edilen bir çift resim paylaştı. Çizimlerden ibaret olan bu resimlerde TrueDepth sensörü barındıran çentiğin nasıl olacağı görünüyor. Görünüşe göre, mevcut iPhone’lardakinden daha az alan kaplayan bir çentik tasarımı yolda.

Twitter’da paylaşılan fotoğraflardan bir tanesinde, geçmişte Apple donanım tedarikçilerinin sızıntılarında rastladığımız şekilde CAD çiziminin görüntüsüne rastlıyoruz. İkinci çizim ise orijinal çizimden yola çıkılarak elde edilen bilgilerden yararlanılarak oluşturulmuş. Bunun sayesinde yeniden tasarlanan çentiğe odaklanan cihaz tasarımını daha net şekilde görüyoruz.

 

Her iki resimde de TrueDepth paketinin, ilk kez 2017 model iPhone X‘te gördüğümüzden daha kompakt bir yapıda olması dikkat çekiyor.

Sızan çizimlerde gördüğümüz modül tasarımı Apple’ın ilk tasarımına göre büyük değişiklikler içeriyor. Ahize hoparlörü TrueDepth’in üstüne, akıllı telefonun ince çerçevesine taşınıyor. Böylelikle çentikte ve çevresinde daha fazla alan açılıyor. Face ID’li mevcut iPhone modellerine baktığımızda hoparlör çentik içinde önemli bir yer tutuyor. Bunun dışında nokta projektörü, ön kamera, kızıl ötesi kamera ve kızıl ötesi aydınlatma birimi de hatırı sayılır alan kaplıyor.

Yeni olduğu iddia edilen bu çentik tasarımında iPhone’un hoparlörünün ortam ışığı ve yakınlık sensörlerinin üstüne yerleştirildiğini görüyoruz. Bu da ikiliyi daha ortalarda bir yere getiriyor. TrueDepth’in alıcı ve vericileri de daha ortaya getiriliyor. Ayrıca bu birimin yüksekliği de azaltılmış. Ancak detaylı ölçümler olmadan bu tür oynamalar hakkında kesin yorumda bulunmak zor görünüyor. iPhone 12’nin küçülen çentiğinin ekrana biraz daha fazla alan kazandıracağını da söyleyebiliriz.

iPhone’un çentik büyüklüğünün azaltılacağına dair ilk bilgiler geçtiğimiz temmuz ayında Apple konusundaki güvenilir tahmin ve analizleriyle bilinen Ming-Chi Kuo tarafından verilmişti. Daha sonra bunu sonbaharda çıkan, Apple’ın çentiksiz ekran tasarımı üzerinde çalıştığına dair dedikodular izlemişti. Bunlara göre TrueDepth birimleri iPhone’un ekranının üstündeki çerçeveye taşınacaktı.

İLGİLİ HABERLER