Teknoloji

iPhone 11 Pro Max ve Galaxy Note 10 Plus düşme testinde karşı karşıya

iphone 11 pro max galaxy note 10 plus

Apple, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’nun bir akıllı telefondaki en sağlam camı içerdiğini söylüyor. Yeni iPhone’ların piyasaya çıkmasıyla ilk düşme testlerini görmeye başladık. PhoneBuff ise iPhone 11 Pro Max ve Galaxy Note 10 Plus modellerinin sağlamlığını karşılaştıran yeni bir video yayınladı.

Testte Galaxy Note 10 Plus ve iPhone 11 Pro Max’in farklı açılardan birkaç kez düşürüldüğünü görüyoruz. 1 metrelik yükseklikten gerçekleştirilen testte iPhone 11 Pro Max’in arka camı neredeyse tamamen kırılıyor. Galaxy Note 10+’ın durumu biraz daha iyi gibi görünse de, onun da arka camı kırılıyor.

İkinci testte ise, iki telefon kenarlar üstüne düşecek şekilde düşürülüyor. iPhone 11 Pro Max Note 10 Plus’tan daha iyi bir performans sergiliyor. Bunun nedeni, iPhone’un paslanmaz çelik kenarlara sahipken Note 10+’ın kenarlarının alüminyumdan yapılmış olması gösterilebilir.

Üçüncü testte ise telefonlar yine 1 metrelik yükselikten, bu sefer ön yüzleri üstüne düşecek şekilde bırakılıyor. Her iki telefon da anında kırılıyor. iPhone 11 Pro Max’in tüm ekranı boydan boya kırılırken, Galaxy Note 10 Plus’ın durumu biraz daha iyi görünüyor.

Bir başka iPhone 11 ve iPhone 11 Pro düşme testi daha

Bu arada CNET de kendi iPhone 11 ve iPhone 11 Pro düşme testi videosunu paylaştı. Bu testte de iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modelleri en fazla 3.5 metre yükselikten olmak üzere toplam dört kez düşürülüyor. Testlerin sonunda her iki telefonun camları kırılmadı, ancak iPhone 11’in arka kamerasının çalışmasında sorun çıktı:

“Yine, cam iki telefondan herhangi birinde kırılmadı – ön veya arka. iPhone 11’in arka kamerası tamamen çalışmıyor ve Kamera uygulamasını açtığımda TrueDepth kamera iyi olmasına rağmen sadece siyah bir ekran görüntülüyordu.”

Aslında bu düşme testleri, sağlamlığın durumdan duruma değişebileceğini gösteriyor. Örneğin, dün haberini verdiğimiz iki düşme testinde tamamen farklı sonuçlar karşımıza çıkmıştı. Sonuç olarak iPhone 11’in de kırılganlığı farklı faktörlere göre değişiklik gösteriyor, iş bazen tamamen şansa kalıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER