Manşetler

Video: iPhone 11 Pro Max Kutusundan Çıkıyor

apple iphone 11 pro max kutu açılımı

Apple’ın 2019 model iPhone’ları; iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 geçtiğimiz cuma gününden itibaren Türkiye’de satışa sunuldu. Elimize de iPhone 11 Pro Max’in 512 GB kapasiteli uzay grisi rengi ulaştı. Kutusunu birlikte açıyor, kurulumu yapıp ilk turu atıyoruz.

iPhone 11 Pro Max’in kutu içeriğinde geçen yıllara göre önemli değişiklikler var. Kutuda iPhone 11 Pro ve Pro Max modellerinin en önemli yeniliği olan üç arka kamera ön plana çıkarılmış görünüyor. Kapağı kaldırdığımızda ise öncelikle iPhone 11 Pro Max’i görüyoruz. Eskiden içinde garanti belgesi, SIM kart iğnesi, hızlı başlangıç kılavuzu ve Apple çıkartmaları bulunan zarf en üstte bulunurdu. Şimdi o zarfın telefonun altına yerleştirildiğini görüyoruz.

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in kutusundan, geçen yılın sonlarında çıkan 2018 model iPad Pro’ların kutusunda gördüğümüz 18W hızlı şarj adaptörü var. Bu sayede zaten hızlı şarj destekli olan cihazları, hakkını verecek şekilde ve ek yatırım yapmadan daha hızlı biçimde şarj etmek mümkün olacaktır. 18W şarj adaptörünün çıkışı USB-C, dolayısıyla kutudan da USB-C – Lightning kablosu çıkıyor.

Apple’ın EarPods kulaklıkları da kutu içinde mevcut. Kulaklığın ucu Lightning portuna uyumlu ve geçen yıl olduğu gibi kutudan 3.5mm – Lightning portu adaptörü çıkmıyor.

Eğer eski telefonunuz da bir iPhone ise, o hâlde başlangıçta kurulum adımlarının bir kısmını daha hızlı biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan yine kurulumun başında, eski telefonunuzdaki verileri doğrudan aktarmanıza izin veren bir seçenek çıkıyor. Bunun dışında iCloud yedeğinden, PC veya Mac’te depolanan yedekten geri yükleme seçenekleri var. Eğer eski telefonunuz bir Android telefon ise, eski Android telefondan aktarım için de seçenek bulunuyor. Biz ise videoda iPhone 11 Pro Max’i yeni bir iPhone olarak kuruyoruz.

iphone 11 pro max kutu açılımı

Kurulumun sonlarına yaklaşırken iOS 13 ile birlikte gelen Koyu Mod ile ilgili bir ekran görüyoruz. Daha başlangıçta koyu modu etkinleştirme imkanınız bulunuyor. Öte yandan Ekran Süresini açma, Siri’yi ayarlama gibi seçenekleri de kurulumun son adımlarında görüyoruz. Bu arada Face ID’ye yüzünüzü tanıtmayı da ilk kurulum esnasında yapabilirsiniz. Sözünü ettiğimiz tüm bu ayarları atlayıp daha sonra yerine getirmeniz de mümkün oluyor.

iPhone 11 Pro Max’te Apple’ın birçok uygulaması yüklü olarak geliyor. Clips, Keynote, Pages, iMovie gibi uygulamaları da görüyoruz. Apple bazı uygulamaları kaldırma imkanı sunuyor.

iPhone 11 Pro Max için de Şeffaf Kılıf var

Yeni iPhone, selefi iPhone XS Max’e göre biraz daha ağır. Ancak bu ağırlığın çok büyük bir fark yaratmadığını söyleyebiliriz. Buzlanmış cam görünümlü, mat arka yüzey de oldukça şık görünüyor. Apple, geçen yıl iPhone XR için çıkardığı şeffaf kılıfı bu yıl iPhone 11 Pro ve Pro Max için de çıkarıyor. Videoda o kılıfın da gösterimini yapıyoruz.

Çok yakında yayınlayacağımız iPhone 11 Pro Max incelemesinde Apple’ın en üst seviyedeki akıllı telefonuyla ilgili izlenimlerimizi, deneyimlerimizi detaylıca anlatacağız. Siz de aklınıza takılan soruları bize sorabilirsiniz. Aşağıdaki yorum alanını kullanarak sorularınızı bırakabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER