Teknoloji

iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max’in kutusundan çıkanlar sevindirecek

iphone 11 pro

Birinci nesil iPhone modelinin satışa çıktığı 2007 yılından bu yana ilk kez, bir iPhone’un kutusundan farklı bir şarj adaptörü ve kablonun çıktığını göreceğiz. Yeni duyurulan iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri ile en sonunda, kutudan daha hızlı şarj eden 18W USB-C şarj adaptörü ve USB-C – Lightning kablosu çıkacak.

Ne yazık ki, bu değişiklik yeni tanıtılan tüm iPhone’ları kapsamıyor. Daha ucuz fiyata sahip olacak iPhone 11 hâlâ, Apple’ın yıllardır iPhone kutularına yerleştirdiği 5W şarj adaptörü ve USB-A – Lightning kablosuyla gelmeyi sürdürecek. Bu cihazı satın alanların daha hızlı şarj yeteneğinden yararlanmaları için ek kablo ve şarj adaptörü yatırımı yapmaları gerekecek.

Yine de değişikliğin, en azından iPhone için epey fazla para dökecek kullanıcılar için memnun edici bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Apple, akıllı telefonlarına hızlı şarj desteğini 2017 yılında getirmişti. Ancak o zamandan beri kutuda bu destekten hemen yararlanmayı sağlayacak aksesuarları sunmuyordu.

USB-C portlu bir iPhone bekleyenlerin umutları bu yıl da boşa çıkmış oldu. Yine de, Apple’ın telefonlarında modern port standardını bir ucundan tutmaya başlamasını da sevindirici olarak nitelendirebiliriz. Belki gelecek yıl Lightning portunun “Pro” modellerinin takipçilerinde tamamen kalktığını görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER