İpucuManşetler

iPhone 11’de Gece modu ile fotoğraf çekmenin püf noktaları

iphone 11 pro max gece modu

21 Aralık geride kaldı, ancak Kuzey Yarım Küre en uzun geceleri bir süre daha yaşamaya devam edecek. Havalar da, her ne kadar genel olarak pek hoş olmasa da iyi gidiyor. Yani uzun gecelerde dışarı çıkıp etkileyici kareler yakalamak için güzel bir ortam var. Apple, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro ile en uzun gecelerde güzel fotoğraflar çekmeye dair bazı ipuçları paylaşıyor.

Apple’ın da belirttiği gibi loş ışıkta bile göz alıcı fotoğraflar çekebilmek, fotoğrafçılıkta sürekli karşılaşılan zorluklardan biri. Gece modu gece dışarıda ya da loş ışıklı bir restoranda harika fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Karanlık alanlardaki detayları kaybetmemeye çalışırken aydınlık alanların aşırı pozlanmaması ve renklerin doğallığının da kaybolmaması en iyi fotoğraflar için olmazsa olmaz unsurlardan bir tanesi.

iPhone 11 ailesinde yer alan yepyeni Ultra Geniş ve Geniş kameralar, Gece modu dahil, olağanüstü bir kamera deneyimi sunmak için gelişmiş fotoğraf çekimi özellikleri sunuyor.

Gece modu, ışığın çok loş olduğu restoranlardan sadece ay ışığının aydınlattığı sahillere kadar her yerde muhteşem fotoğraflar çekmenizi sağlar. Loş ışıklı ortamlarda ilk kez böylesine bir netlik sunan bu iPhone deneyiminde her şey otomatik olarak gerçekleşiyor. Dilerseniz daha fazla detay ve daha az pürüz için manuel denetimleri de kullanabilirsiniz.

iphone 11 gece modu
Soldaki: Sarnıç restoran, Soğuk Çeşme sokak
Sağdaki: Serdar-ı Ekrem Sokak

iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’daki yeni Geniş kamera sensörü, akıllı yazılım ve A13 Bionic çiple birlikte çalışıyor. Böylece iPhone’da daha önce mümkün olmayan bir şeyi yapmanıza olanak veriyor; en loş ışıklı ortamlarda bile muhteşem ayrıntılarla dolu göz alıcı kareler çekmek. Mum ışığıyla aydınlatılan bir restoranda olduğunuzu düşünün. Gece modu otomatik olarak devreye giriyor. Deklanşöre dokunduğunuzda optik görüntü stabilizasyonu özelliği sayesinde lens sabit kalırken kamera birden fazla fotoğraf çekiyor.

iphone 11 gece modu
Soldaki: Galata Köprüsü üzerinde
Sağdaki: Garipçe

Sonra kamera yazılımı devreye giriyor. Görüntüleri hizalayarak hareketten kaynaklanan bozulmaları düzeltiyor. Çok bulanık olan bölümleri çıkarıp daha net olanları birleştiriyor, her şeyi dengelemek için kontrastı ayarlıyor ve renkleri en doğal hallerine getiriyor. Ardından görüntüdeki pürüzleri azaltıp detayları zenginleştirerek size fotoğrafın son halini sunuyor.

Sonuç olarak aha fazla detaya ve daha az pürüze sahip, kendine özgü bir zaman ve mekan hissi yaratacak eşsizlikte gece çekimleri ortaya çıkıyor.

Gece modu ile ilgili harika şeylerden bir tanesi otomatik olarak devreye girmesi. Loş ışıklı bir ortamda fotoğraf çekmek istediğinizde, Gece modu ikonu kamera arayüzünün sol üst köşesinde ortaya çıkıyor.

iPhone’daki Gece modu, loş ışıkta 3 kat daha hızlı odaklanmayı sağlayan, yüzde 100 focus piksellere sahip Geniş kamera, A13 Bionic çip ve gelişmiş yazılım sayesinde ışık miktarına göre birleştirme süresini belirliyor ve harika bir fotoğraf için ne kadar süre boyunca görüntüler almamız gerektiğini gösteriyor.

Sonuçta doğal görünen, zaman ve mekanın hissini doğru olarak anlayabileceğiniz bir fotoğraf elde ediyoruz. Kadrajdaki süjelerin net olarak görülebileceği, bununla birlikte zaman ve ortamın doğru olarak algılanabileceği şekilde tonları ve renkleri daha aydınlık hale getiriyoruz. Örneğin gökyüzünü açık mavi bir ton yerine koyu mavi bir tonla ve görülen yıldızlarla oluşturuyoruz; böylece fotoğrafa baktığınızda gece olduğunu anlıyorsunuz. Loş ışıktaki fotoğraflarınız bulunduğunuz anın gerçeklerine sadık kalıyor.

Gece modu ile güzel fotoğraflar çekmek için dikkat etmeniz gerekenler

iphone 11 gece modu

  • Fotoğraf çekerken mümkün olduğunca çok hareketli sahneler yerine hareketsiz sahneleri tercih edebilirsiniz.
  • Bu fotoğrafları çekerken deklanşöre dokunduktan sonra birleştirme süresi boyunca iPhone’unuzu mümkün olduğunca sabit tutmaya çalışın.
  • iPhone’unuzla doğada açık havada, neredeyse hiç ışık olmayan ortamlarda ya da yıldızlı bir gökyüzünde iPhone’unuzu sabitleyerek Gece modunda fotoğraflar çekebilirsiniz. iPhone, onu sabitlediğinizi ya da tripod üzerinde olduğunu otomatik olarak anlayıp maksimum birleştirme süresi ile harika gökyüzü ve doğa fotoğrafları çekmenizi sağlar.
İLGİLİ HABERLER