Manşetler

iPad mini / Air dedikoduları devam ediyor, 7.85 inç’lik cihaz ekimde çıkabilir

Apple’ın önümüzdeki sonbaharda sadece yeni iPhone’u çıkarmakla kalmayıp bir de iPad mini çıkaracağına dair beklentiler giderek kuvvetleniyor. Burada aktardığımız gibi, 9to5Mac sitesinin anonim kaynaklarından elde ettiği bilgiler beklenen cihazın dikeyde daha ince ekran çerçeve kenarlarına sahip olan “büyük bir iPod touch” gibi olacağını gösteriyordu. iMore sitesi de 9to5Mac’in elde ettiği bulgulara cihazın hemen hemen iPod touch ile aynı kalınlığa sahip olduğu eklemesini yaptı. Ayrıca cihazın mevcut iPad’e göre ciddi oranda ince olacağının da altını çizdi.

Hem iMore hem de 9to5Mac, bu bilgiler ışığında yeni tabletin taslak modellerini oluşturmuş, ayrıca iMore bu cihazın Nexus 7 ve Kindle Fire gibi 7 inç’lik cihazlarla büyüklük karşılaştırmasını da yapmış. Daring Fireball’dan John Gruber ise beklenen iPad mini’nin 7.85 inç’lik, 4:3 en-boy oranlı ekrana sahip olabileceğini kaydetti, bununla birlikte iPad mini adının yanlış bir ad olabileceği düşüncesini ortaya atarak Apple’ın bu yeni tableti “iPad Air” olarak tanıtabileceğini öne sürdü.

iPad Mini ve ya Air’ın tasarımı konusunda ortak bir görüş oluşuyor gibi, ancak bu tablet gerçekten tanıtılacaksa bunun ne zaman olacağı konusunda herhangi bir uzlaşı söz konusu değil. iMore sitesine göre bu küçülmüş iPad 12 Eylül tarihinde iPhone 5 ile birlikte tanıtılacak ve ekimde satışa çıkacak. Diğer kaynaklar ise tabletin kasım veya aralıkta piyasaya çıkacağını iddia ediyor.

İlgili >> Daring Fireball, iMore, 9to5Mac (1), 9to5Mac (2)

İLGİLİ HABERLER