Teknoloji

iPad ailesi web trafiğinde hakimiyetini sürdürüyor

Tablet pazarına odaklanan araştırmalar iPad’in, en azından web trafiği alanında, hakimiyetinin sürdüğünü gösteriyor. Chitika tarafından yayınlanan rakamlar iPad’in tabletler arasındaki web trafiğindeki payını ufak ufak da olsa artırdığını ve Apple’ın tabletinin rakipleriyle arasındaki farkı açtığını ortaya koyuyor.

ipad-4-ipad-mini

Chitika’nın araştırmasında iPad modelleri arasında bir ayrıma gidilmiyor ve 9.7 inç’lik iPad ile iPad mini birlikte değerlendiriliyor. 2013’ün haziran ayı itibarıyla iPad modellerinin web trafiğindeki payının yüzde 84.3’e ulaştığı görülürken, Amazon Kindle Fire’ın payının aynı dönem itibarıyla yüzde 5.7’ye gerilemesi dikkat çekiyor. Yatay bir seyir izleyen Samsung Galaxy tabletlerin web trafiğindeki payıysa yüzde 4.2 seviyesinde.

chitika-tablet-trafik-240713

İlk üç basamağın altında Barnes & Noble’ın Nook tableti ve Google’ın Nexus serisi tabletleri yer alıyor. Listenin geri kalanını oluşturan tabletlerin web trafiğindeki payıysa yüzde 1’in altında seyrediyor. Nook tablet pazarının web trafiğindeki payını yüzde 37 oranında artırmayı başarsa da, toplam payının yüzde 1.2’de kalması iPad karşısında pazarın diğer oyuncularının işinin ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Mevcut tablo çerçevesinde iPad’e meydan okuma konusunda işin Amazon ve Samsung’un sırtında olduğu görülüyor.

İlgili >> Chitika

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER