Manşetler

Sekizinci nesil iPad yeni işlemcisiyle daha yüksek hız sunacak

apple ipad sekizinci nesil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple bugün, Neural Engine birimini giriş seviyesindeki iPad’e ilk kez getiren güçlü A12 Bionic çipe sahip sekizinci nesil iPad’i tanıttı. 3199 TL’den başlayan fiyatlarla sunulan bu geliştirilmiş model, göz alıcı 10.2 inç Retina ekran, gelişmiş kameralar ve tüm gün süren pil ömrüyle1 en popüler ve hesaplı iPad’de değerli özellikleri bir araya getiriyor. Müşteriler, 18 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak olan iPad için bugün sipariş verebilirler.

“Sekizinci nesil iPad ile müşterilerimizle daha da hızlı ve güçlü bir deneyim sunduğunuz için heyecanlıyız,” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhteşem 10.2 inç Retina ekranı, A12 Bionic’in sağladığı performans artışı, mükemmel kameraları ve çok daha fazlasıyla, yeni iPad müşterilerimizin çalışmanın, oyun oynamanın, öğrenmenin ve sevdikleriyle bağlantıda olmanın her zamankinden daha güçlü ve çok yönlü yollarını aradıkları günümüzde inanılmaz bir değer oluşturuyor.”

iPad’de Apple A12 Bionic işlemci

A12 Bionic çipe sahip sekizinci nesil iPad, yüzde 40 daha hızlı CPU performansı ve iki kat daha hızlı grafiklerle performansta dev bir fark yaratıyor.2 Bu yeni iPad’i en çok satan Windows dizüstü bilgisayara göre iki kata, en çok satan Android tablete göre üç kata ve en çok satan Chromebook’a göre altı kata kadar daha hızlı yapıyor. iPad’de ilk kez, A12 Bionic artırılmış gerçeklik (AR) uygulamalarında, geliştirilmiş fotoğraf düzenlemede, Siri performansında ve daha fazlasında insanları gizleme ve hareket izleme gibi bir üst düzey yapay öğrenme özellikleri için Neural Engine birimine sahip.

A12 Bionic, iPadOS’in gücü ve Apple Pencil (1. Nesil)3 ile birlikte, yeni iPad çizim yapmak, not almak, belgeleri işaretlemek ve daha fazlası için mükemmel bir aygıttır. İnce ve hafif bir tasarıma sahip olan iPad taşınabilir ve dayanıklıdır ve ultra hızlı kablosuz performansı, Gigabit sınıfı LTE bağlantı desteği4 ve gün boyu süren pil ömrüyle müşterilere evde veya yolda çalışma, öğrenme ve bağlanma özgürlüğünü verir. Touch ID ile, önemli bilgilerinizi güvende tutmak için iPad’inizin kilidini sadece parmağınızı kullanarak açmak basit ve güvenlidir.

iPadOS 14 ile farklı bir deneyim

Yeni sekizinci nesil iPad dahil olmak üzere, desteklenen tüm iPad modelleri için 16 Eylül Çarşamba gününden itibaren kullanıma sunulacak olan iPadOS 14, iPad’in benzersiz özelliklerinden, büyük Multi-Touch ekranından ve çok yönlü aksesuarlarından yararlanan yeni özellikler ve tasarımlar sunuyor. iPadOS 14, iPad deneyimine Apple Pencil’ı entegre ederek daha iyi not alma özellikleri ve el yazısı notlarla çalışmanın yeni yollarını sunuyor. iPad’de not alınırken, Akıllı Seçim el yazısını çizimlerden ayırmak için aygıt içi yapay öğrenmeyi kullanıyor. Böylece, el yazısı metinler, alışık olduğunuz hareketlerle klavyede yazılmış metinler gibi kolayca seçilebiliyor, kesilebiliyor ve başka bir belgeye yapıştırılabiliyor. Şekil tanıma özelliği kullanıcıların geometrik açıdan mükemmel hale getirilen ve Notlar’a şemalar ve illüstrasyonlar eklerken tam yerine oturan şekiller çizmelerini sağlıyor. Veri algılayıcıları el yazısı metinler üzerinde sürekli çalışarak telefon numaraları, tarihleri, adresleri ve bağlantıları tanıyor ve kullanıcıların arama yapmak için elle yazılmış bir telefon numarasına dokunma gibi işlemleri yapmalarını kolaylaştırıyor.

iPadOS 14, kullanıcıların herhangi bir metin alanına doğrudan elle yazarak, bir mesaja cevap vermek veya Safari’de arama yapmak gibi işlemleri hızlandıran ve kolaylaştıran ve tüm bunları yaparken, Apple Pencil’ı elinizden bırakmanızı gerektirmeyen Karalama özelliğini de iPad’e getiriyor. Karalama özelliği el yazısı metinleri gerçek zamanlı olarak klavye metnine dönüştürmek için aygıt içi yapay öğrenme özelliğini kullanır. Böylece yazdıklarınız her zaman gizli ve güvende kalır.

iPadOS 14, iPad deneyimi başka yollarla daha da eşsiz ve güçlü hale getiriyor. Aşağıdaki gibi başlıca özellikler sunuluyor:

  • Gelen FaceTime ve telefon aramaları, Siri etkileşimleri ve Arama özelliği için, kullanıcıların ellerindeki göreve odaklanmalarına yardımcı olan yepyeni kompakt tasarımlar.
  • Uygulamaları bulma ve açmadan kişilere, dosyalara ve bilgileri erişmeye ve kişiler ve yerler hakkında sık sorulan soruların yanıtlarını bulmaya kadar hemen hemen her şeyi hızla bulmayı sağlayan Evrensel Arama.
  • Fotoğraflar ve Dosyalar gibi pek çok uygulama için yeni kenar çubukları ve denetimleri tek bir yerde birleştirerek her zamankinden daha kullanışlı hale getiren sadeleştirilmiş araç çubukları.
  • Bilgileri doğrudan Ana Ekran’da zamanında ve bir bakışta gösteren, muhteşem bir görünümle yeniden tasarlanmış araç takımları.

iPad 8. nesil fiyatı ve çıkış tarihi

Yeni iPad (8. nesil) bugünden itibaren apple.com adresinden ABD dahil 25’den fazla ülke ve bölgede Apple Store uygulaması üzerinden sipariş edilebilecek. iPad’in Wi-Fi modeli 3.199 TL başlangıç fiyatıyla ve Wi-Fi + Cellular modeli 4.399 TL başlangıç fiyatıyla 18 Eylül Cuma gününden itibaren gümüş, uzay grisi ve altın rengi ve 32 GB ve 128 GB konfigürasyon seçenekleriyle satışa sunulacak.

iPad için özel olarak tasarlanan güçlü işletim sistemi iPadOS 14 yeni sekizinci nesil iPad ve yeni iPad Air ile birlikte ücretsiz olarak sunuluyor ve tüm iPad Pro modelleri, iPad Air 2 ve daha yeni modelleri, iPad 5. nesil ve daha yeni modelleri ve iPad mini 4 veya daha yeni modelleri için 16 Eylül Çarşamba gününden itibaren ücretsiz yazılım güncellemesi olarak indirilebilecek.

iPad (8. Nesil) ile uyumlu Apple Pencil (1. nesil) 879 TL karşılığında ayrıca satın alınabilir. iPad için Smart Keyboard basitleştirilmiş Çince, Fransızca, Almanca, Japonca ve İspanyolca dahil 30’dan fazla dilde klavye düzeniyle 1.299 TL karşılığında ayrıca satın alınabilir.

Eğitime özel fiyatlar, üniversite eğitimi alan veya üniversiteye yeni başlayacak olan öğrenciler ve ebeveynlerinin yanı sıra öğretim üyelerine, üniversite çalışanlarına ve sınıf düzeyi ne olursa olsun evde eğitim veren öğretmenlere de sunulmaktadır. Yeni iPad eğitim müşterilerine sadece 3.007,06 TL’den başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. Birinci nesil Apple Pencil 791,11 TL ve Smart Keyboard 1.221,06 TL fiyatla satılıyor.

İLGİLİ HABERLER