Manşetler

10. nesil iPad yeni tasarım, canlı renk seçenekleri ve 5G desteğiyle geliyor

ipad 10. nesil

Apple 10.9 inç Liquid Retina ekrana sahip tam ekran tasarımıyla 10. nesil iPad’i tanıttı. iPad 10, gücünü zorlu görevler için daha da hızlı performans ve inanılmaz güç verimliliği sunan A14 Bionic çipten alıyor.  Güncellenmiş kameralarla sunulan iPad, daha da iyi bir görüntülü arama deneyimi için iPad’in uzun kenarında konumlandırılmış 12 MP Ultra Geniş ön kameraya; net ve capcanlı fotoğraflar ve 4K videolar içinse yeni bir 12 MP arka kameraya sahip. USB-C bağlantı noktası geniş bir aksesuar yelpazesini destekliyor, Wi-Fi 6 daha da hızlı bağlantı sağlıyor ve Cellular modeller süper hızlı 5G özelliğiyle kullanıcıların her yerde bağlantıda kalmasına olanak veriyor.

Yeni iPad için özel olarak tasarlanan yepyeni Magic Keyboard Folio inanılmaz bir yazma deneyimine, herhangi bir yerine tıklanabilen trackpad’e ve iki parçalı, çok yönlü bir tasarıma sahip. iPadOS 16’ya ve Apple Pencil (1. nesil) desteğine sahip iPad, kullanıcılara yaratıcı ve üretken olmanın daha fazla yolunu sunuyor. Yeni iPad bugünden itibaren sipariş edilebiliyor ve 26 Ekim Çarşamba gününden itibaren mağazalarda satışa sunulacak.

“En gelişmiş iPad ürün serimizin bir parçası olarak tamamen yeniden tasarlanan iPad’i sunmaktan heyecan duyuyoruz.” açıklamasını yapan Apple Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerine şöyle devam etti: “Büyük 10.9 inç Liquid Retina ekran, güçlü A14 Bionic çip, uzun kenarda konumlandırılmış ilk ön kamera, hızlı kablosuz bağlantı, USB-C bağlantı noktası ve yeni Magic Keyboard Folio gibi inanılmaz aksesuarlarla uyumluluk özellikleriyle yeni iPad daha da değerli, çok yönlü ve eğlenceli.”

Yeni iPad mavi, pembe, sarı ve gümüş rengi dört renk seçeneğiyle sunulan tam ekran tasarıma sahip. 10.9 inç Liquid Retina ekran kenarlara kadar uzanıyor. Böylece kullanıcılar bir önceki nesille yaklaşık aynı boyuttaki iPad’de uygulamalar, oyunlar ve eğlence için daha fazla ekran alanına sahip oluyor. Yeni Liquid Retina ekran 2360×1640 piksel çözünürlük, yaklaşık 4 milyon piksel, 500 nit parlaklık ve True Tone teknolojisi ile muhteşem bir görsel deneyim sağlıyor. Touch ID özelliği iPad’in üst düğmesine taşınarak, iPad’in kilidini açmayı, uygulamalara giriş yapmayı veya Apple Pay’i kullanmayı sorunsuz hale getiriyor.

ipad 10Güçlü A14 Bionic çip iPad’e de gelerek önceki nesle kıyasla CPU performansını %20, grafik performansını yüzde 10 artırıyor. Bu sayede yeni iPad, en çok satan Android tabletten 5 kata kadar daha hızlı hale geliyor ve iPad (7. nesil) gibi bir aygıttan yeni iPad’e geçen müşteriler 3 kata kadar daha iyi genel performans elde ediyor. Gelişmiş yapay öğrenme özellikleri gücünü A13’ün iki katı sayıda çekirdeğe sahip A14 Bionic’teki 16 çekirdekli Neural Engine’dan alarak %80’e kadar daha hızlı hale geliyor. A14 Bionic çip, okul projeleri üzerinde çalışma, yüksek çözünürlüklü video düzenleme, grafik yoğunluğu yüksek oyunlar oynama gibi günlük görevlerde muhteşem bir performans ve verimlilik sağlıyor.

Ön kamera, şimdi iPad’de ilk kez uzun kenarda yer alıyor. Kullanıcılar ister FaceTime görüşmelerinde ister sosyal medyaya yönelik video kaydederken her zaman doğrudan kameraya bakıyor olacaklar. Uzun kenarda konumlandırılmış Ultra Geniş ön kamera 12 MP sensöre ve 122 derece görüş alanına sahip. Ana Sahne desteği sayesinde, konuşan kişi yer değiştirdikçe otomatik olarak pan ve zoom yapıyor ve bu sayede kullanıcıyı her zaman görüntünün merkezinde tutuyor. iPad’deki gelişmiş 12 MP Geniş arka kamera yüksek çözünürlüklü fotoğraflara ve saniyede 240 kare ağır çekim ayrıntılı 4K videolara olanak veriyor.

ipad 10Kameralarla uyum içinde çalışacak şekilde tasarlanan çift mikrofon, kullanımda olan kameraya göre sesleri yakalıyor ve dikkat dağıtan arka plan gürültülerini en aza indiriyor. Yatay modda stereo ses sunan yeni hoparlörler, iPad’in yeni daha büyük ekranıyla birlikte harika bir video izleme deneyimi sağlıyor.

ipad 10Kablosuz bağlantı, kullanıcıların hareket halindeyken iPad ile daha da fazlasını yapmalarına olanak tanıyor. Yeni Wi-Fi 6 desteği sayesinde yeni iPad’deki Wi-Fi bağlantısı, 802.11ac Wi-Fi desteğine sahip önceki nesle kıyasla %30 daha hızlı. 5G özellikli Cellular modeller iPad’in ideal koşullarda 3.5 Gbps’ye kadar en yüksek hızlara ulaşmasını sağlayarak kullanıcıların her yerden dosyalara sorunsuz bir şekilde erişmesine, arkadaşlarıyla iletişim kurmasına ve online içeriklerden yararlanmasına olanak veriyor. Gigabit LTE, fiziksel SIM kart ve aygıt üzerinden etkinleştirilebilen eSIM için de destek sunmaya devam eden iPad, bağlantı konusunda muhteşem bir esneklik sağlıyor. USB-C bağlantı noktası, USB-C özellikli geniş bir aksesuar yelpazesini ve yüksek güçlü şarj adaptörleriyle hızlı şarj sürelerini destekliyor.

ipad 10iPad’in çok yönlü kullanım olanaklarını genişleten aksesuarlar, yaratıcılık ve üretkenlik için daha da fazla olasılığın kapılarını açıyor. Yeni iPad için tasarlanan yeni Magic Keyboard Folio, 1 mm hareket mesafesine sahip hassas ve tam boy tuşlarıyla inanılmaz bir yazma deneyimi sağlıyor. iPad için ilk kez Multi-Touch hareketlerini destekleyen ve herhangi bir yerine tıklanabilen büyük trackpad’e sahip bir klavye sunuluyor. Bu trackpad sayesinde kaydırma, kıstırma, imleci hareket ettirme gibi işlemler daha da kolaylaşıyor. 14 tuşlu işlev tuşu sırasıyla kolayca kestirmelere erişebiliyor, sesi veya ekran parlaklığını ayarlama gibi günlük işlemleri yapabiliyorsunuz. Birçok farklı kullanım biçimine olanak veren çok yönlü iki parçalı tasarım, çıkarılabilir klavyeden ve iPad’e manyetik olarak yapışarak koruma sağlayan arka kapaktan oluşuyor. Klavye, iPad’in kenarındaki güç ve veri akışı sağlayan Smart Connector’a manyetik olarak yapışıyor. Bu sayede klavyenin şarj edilmesi veya eşleştirilmesi hiç gerekmiyor ve kullanıcılar klavyeyi kolayca iPad’in arkasına katlayabiliyor veya tamamen çıkarabiliyorlar. Oyun oynarken, video izlerken ve daha birçok şey yaparken daha fazla esneklik için arka kapakta ayarlanabilir bir stant yer alıyor.

iPad 10’un Wi-Fi modelleri 11.299 TL, Wi-Fi + Cellular modelleri ise 14.799 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. Yeni iPad, 64 GB ve 256 GB yapılandırma seçeneği ve mavi, pembe, sarı ve gümüş renk seçenekleriyle sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER