Teknoloji

iOS 9 uyumlu cihazların yüzde 88’ine yüklenmiş durumda

ios 9.3.2

ios 9Apple geliştirici destek sayfasında mevcut güncel işletim sistemi iOS 9’un uyumlu cihazların yüzde 88’inde yüklü olduğunu açıkladı. Bu rakam, yeni olarak nitelenebilecek her 10 iPhone, iPad veya iPod touch’ın neredeyse 9’unda söz konusu sürümün yüklü olduğu anlamına geliyor.

Apple’ın iOS 10’u 7 Eylülde düzenleyeceği büyük etkinlikten bir süre sonra yayınlaması bekleniyor. Şirketin dokuzuncu iOS sürümüyle yakaladığı başarıyı bir kez daha tekrarlamayı amaçladığını söylemek çok yanlış olmayacaktır. 10’da 9, hangi açıdan bakılırsa bakılsın başarılı bir oran niteliği taşıyor.

iOS 9 en hızlı benimsenen işletim sistemi olmuştu

iOS 9 geçtiğimiz yılın eylül ayında yayınlanmıştı. 2015’in eylül ayı sona erdiğinde işletim sisteminin benimseme oranı yüzde 50’yi bulmuştu. Böylelikle iOS’in dokuzuncu sürümü şirketin en hızlı benimsenen mobil işletim sistemi olmuştu. Kasım ayında iOS 9.1 yayınlandığında ise benimseme oranının yüzde 66’ya yükseldiği açıklanmıştı.

Önemli mobil işletim sistemlerinin çeşitli artıları ve eksileri bulunuyor. Ancak olay mobil alandaki güncellemelerin kolaylıkla dağıtımına geldiğinde iOS tartışmasız biçimde zirvenin sahibi oluyor. Android’in parçalı cihaz yapısı ve Windows’un geliştirme konusundaki sıkıntıları kullanıcıların güncellemeler için biraz fazla beklemelerine neden olabiliyor. Ancak iPhone ve iPad sahipleri genelde bu tarz bekleyişler yaşamıyor. Yeni iOS sürümleri genellikle uyumlu tüm cihazlara anında yüklenebiliyor. İşin içine tarayıcı ve operatörlerin dahil olmaması, iOS’in hızlı güncelleme dağıtımının önemli faktörleri arasında yer alıyor.

Bu ay içinde yayınlanması öngörülen iOS 10, kullanıcılara karanlık mod, artırılmış güvenlik, yeni emojiler gibi özellikler getirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER