Manşetler

Retina uyumlu iPhone uygulamaları Retina ekransız iPad’lerde doğrudan “2x” modunda görüntülenecek

iOS 7 beta 3’ün pazartesi günü yayınlanmasının ardından Apple’ın iPad ve iPhone’daki içerikleri otomobiller içinde yer alan bilgi ve eğlence sistemlerine “iOS in the Car” menüsü aracılığıyla iletmek için AirPlay’i kullanabileceğine dair çeşitli ipuçlarına rastlanmıştı. Bunun dışında Apple’ın gelecek nesil iPhone’da “slow-motion” video çekim işlevine yer verebileceğine dair izler de iOS 7 beta 3’ün kodları içine gizlenmişti.

apple-ios-7-kurumsal

Üçüncü beta sürümü başka ipuçları barındırmaya devam ediyor ve bunlardan biri daha ortaya çıktı. Bu seferki ipucu Retina ekrana sahip olmayan iPad’leri ilgilendiriyor. Retina iPhone uygulamalarının bu cihazların ekranlarında daha kaliteli şekilde gösterilmesi amacıyla bazı adımlar atılıyor gibi görünüyor.

Sadece iPhone’a özel bir uygulamayı iPad’de kullanırken varolan çözünürlük farklılığı uygulamanın daha büyük ekranda daha düşük kaliteyle gösterilmesine neden oluyor. Kullanıcılara uygulamayı iPhone ekranının boyutlarında görüntülemelerine olanak sağlayan “1x” modu da sunuluyor, ancak bu da iPad’in kocaman ekranının ortasında küçük bir pencere içinde uygulamayı kullanma zorunluluğunu getiriyor.

Uygulamayı daha büyük şekilde görüntülemek isteyenlerin “2x” modunu kullanmaları gerekiyor. Bu da iPhone uygulamasının çözünürlüğünü 480 x 320’den 960 x 640’a çıkarıyor. Boyutun büyümesi görüntü kalitesinin düşmesini ve bozulmaların olmasını beraberinde getiriyor. Retina ekranlı üçüncü nesil iPad ile birlikte bu uygulamaların 2x modunda görüntülenmesinde iyileştirmeler sağlanmıştı. Şimdi aynı imkanın Retina ekrana sahip olmayan iPad’ler için de tanınması, bu cihazlar için de aynı kalite artışının sağlanması bekleniyor.

Ne var ki, bu değişiklikle birlikte Retina ekranlı olmayan iPad’lerde “1x” ve “2x” modları arasında geçiş seçeneği de ortadan kaldırılabilir. iPhone uygulamaları bu cihazlarda doğrudan 2x modunda, ekrana tamamen sığacak şekilde gösterilebilir. Yani, 960 x 640 çözünürlüğe sahip iPhone uygulaması iPad’in 1024 x 768 çözünürlüklü ekranında otomatik olarak, tam boyutta gösterilebilir. Retina iPad’lerde ise herhangi bir değişikliğin olması beklenmiyor.

İlgili >> MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER