Teknoloji

iOS 6 ile birlikte App Store, iTunes ve iBookstore tasarımları da değişecek

Apple’ın iOS 6 yenilikleri arasında en dikkat çekici olanlara değinmiştik. Bununla perde arkasında kalan, ancak öyle ya da böyle dikkati çekecek yenilikler de var. Bunlardan bir tanesi de içerik mağazalarının tasarımlarının yenilenmiş olması. Apple’ın uygulama, elektronik kitap, müzik veya film dağıtımı yaptığı App Store, iBookstore ve iTunes mağazalarının her biri önümüzdeki sonbahar çıkacak iOS 6 ile birlikte yepyeni görünüm kazanacak.

Yenilenmiş kullanıcı arayüzlerine gelen en büyük eklenti büyük ihtimalle Facebook entegrasyonu olacak. Hem iOS hem de Mountain Lion işletim sistemlerine doğrudan entegre edilen Facebook entegrasyonu sayesinde iş görecek olan bu yeni işlev sayesinde kullanıcılar uygulamaların veya içeriklerin özel sayfalarındaki yorum bölümlerine ek olarak “beğen” butonunu da görecek, böylelikle içerikleri beğenip Facebook üzerindeki arkadaşlarıyla hızlı bir şekilde paylaşma fırsatı bulacak.

Yenilenmiş kullanıcı arayüzü ön izleme konusunda da birtakım yenilikler barıdnırıyor. Kullanıcıların ön izlemesini yaptıkları içerikler artık özel bir listede tutulacak ve bu liste üzerinden kontrol yapan kullanıcılar beğendiklerini hızlı bir şekilde satın alma fırsatı yakalayacak. Bu ön izleme listesi iCloud yardımıyla farklı iOS cihazları arasında da eş zamanlanabilecek.

Mağazaların tasarımları da ufak tefek grafiksel değişikliklerden geçiyor. Örneğin iPad uygulamasının en tepesinde Cover Flow tarzı bir tabele yer alıyor, iPhone’da ise iki kenara kadar ekrana yayılmış görseller yer alıyor. Facebook entegrasyonu geliyor olsa da, Apple’ın müzik tabanlı sosyal ağı Ping yaşamaya devam edecek gibi görünüyor. Apple’ın paylaştığı basın görselinde iPad mağazasındaki dok bölümünde Ping ikonu dikkat çekiyor.

Apple’ın yenilenmiş mağaza arayüzlerinin önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılara sunulması planlanıyor.

İlgili – Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER