Teknoloji

iOS 17 ile uyumlu iPhone modellerini merak edenler için önemli bilgiler

ios 17 kişi posterleri

Apple, sonunda iPhone işletim sistemine birçok iyileştirme ve yeni özellik getiren iOS 17’yi yayınladı. Bu güncelleme, Kilit Ekranı için yeni özelleştirme seçenekleri, geliştirilmiş iMessage ve FaceTime, yeni Sağlık özellikleri ve Beklemede modu ile birlikte geliyor. Ancak bazı iPhone modelleri güncelleme ile uyumlu değil. Bu yazımızda güncellemeyi yükleyip yükleyemeyeceğinizi detaylı bir şekilde açıklıyoruz.

Güncelleme, iletişim, paylaşım, akıllı giriş ve yeni deneyimler olmak üzere dört odak noktasına sahip. İlk sürümünde bazı özellikler gibi Günlük uygulamasının henüz mevcut olmadığını belirtmekte fayda var. Apple’a göre, bu özellikler bu yılın ilerleyen zamanlarında gelecek.

Apple’ın Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi şunları söyledi: “iOS 17 ile iPhone’u her gün kullandığımız özellikleri derinlemesine düşünerek daha kişisel ve sezgisel hale getirdik. Telefon, FaceTime ve Mesajlar, iletişim kurma şeklimizin merkezinde yer alıyor ve bu güncelleme, kullanıcılarımızın seveceğini düşündüğümüz güncellemelerle dolu. AirDrop’u yeni paylaşım yöntemleriyle yeniden hayal ettik, otomatik düzeltme daha da iyi hale geldi ve Journal ve Beklemede ile yepyeni deneyimler sunuyoruz, bunun yanı sıra çok daha fazlasını sunuyoruz.”

iOS 17 ile uyumlu iPhone modelleri

Ne yazık ki, iOS 17 A12 Bionic çip veya daha yeni bir çipi gerektiriyor. Bu da iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’in güncellemeyi alamayacağı anlamına geliyor.

İşte iOS 17 ile uyumlu tüm iPhone modellerinin bir listesi:

iPhone XR
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone 12 mini
iPhone 12
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 13 mini
iPhone 13
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone SE (2. ve 3. nesil)

iOS 17 güncellemesi nasıl yapılır?

iPhone’unuzu güncellemek için şu adımları takip edebilirsiniz:

iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.
Genel menüsüne gidin.
Yazılım Güncelleme’yi seçin.

Herhangi bir iOS güncellemesi kurmadan önce tüm verilerinizi yedeklediğinizden emin olmanızı ve iOS 17’yi kurduktan sonra App Store’dan tüm uygulamalarınızı güncellemenizi öneririz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER