Teknoloji

iOS 17 istenmeyen çıplak görüntülere karşı korumayı artırıyor

ios 17
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS 17 ile içerik paylaşımını kolaylaştırırken, bu kolaylığın kötüye kullanımını engelleyecek önlemleri almayı ihmal etmiyor. Şirket yeni iOS sürümünün Hassas İçerik Uyarısı özelliğine sahip olacağını ve böylelikle yetişkinlerin telefonlarına istemedikleri çıplak fotoğraf ve videoların gönderilmesini engelleyebileceğini belirtti. Potansiyel olarak endişe verici bir görsel alan kullanıcılar bunu geri çevirebilecek, kabul edebilecek veya yardım yolları konusunda bilgi alabilecek.

İletişim Güvenliği ise çocuklara Mesajlar uygulamasının ötesine geçen bir koruma sağlıyor. Bu özellik makine öğrenmesi yardımıyla AirDrop, FaceTime mesajları, Kişi Posterleri ile gönderilen ve alınan müstehcen fotoğrafları bulanıklaştıracak. Söz konusu teknoloji fotoğrafların yanı sıra videoları da tanıyabilecek. Eğer bu tarz içerikler alınırsa, çocuklar yardım için yetişkinlere mesaj gönderebilecek.

Apple’ın her iki özelliği de medya içeriklerini cihaz üzerinde işliyor. Şirket materyallere erişiminin olmadığının altını çiziyor. İletişim Güvenliği için Aile Paylaşımı’nın aktif olması ve bazı hesapların çocuklara ait olduğunun işaretlenmesi gerekiyor. Apple, 2021’de çocukların cinsel istismarı olduğu bilinen materyal (CSAM) içeren iCloud’a yüklenen fotoğrafları işaretleme planının yanı sıra istenmeyen çıplak fotoğrafları engelleme planlarını açıklamıştı. Şirket, 2022’nin sonunda, hükümetlerin yanlış pozitif riskleri bir yana diğer görüntü türlerini taraması için baskı yapabileceği endişesiyle bu planı rafa kaldırmıştı. İletişim Güvenliği ve Hassas İçerik Uyarısı ise sadece travma oluşturmayı engellemeyi amaçlıyor.

iOS 17 ne zaman yayınlanacak?

Apple’ın WWDC 2023 açılış konuşmasında duyurulan iOS 17 önümüzdeki sonbaharda kullanıcılarla buluşacak. Geliştirici beta sürümü ise şimdiden dağıtıma çıkmış durumda.

İLGİLİ HABERLER