Teknoloji

iOS 14.5 ile birlikte Apple cihazlarına gelecek yeni emoji simgeleri

ios 14.5 emoji

iOS 14.5’in bir parçası olarak Apple, Unicode Konsorsiyumu’nun Emoji 13.1 sürümünden bazı simgeleri ekliyor. Bunların arasında bazı popüler his simgeleri için eklenen yeni cilt rengi seçenekleri ve birkaç yeni gülen yüz ve kalp simgeleri bulunuyor. Ayrıca şirket mevcut olan bazı emoji simgeleri üzerinde de birtakım değişiklikler yaptı.

Cilt tonu ve cinsiyet gösterimlerine yapılan değişikliklere dikkat çekmek gerekiyor. “Öpüşen Çiftler” veya “Kalpli Çiftler” gibi simge grupları içinde her bir seçenek için daha fazla cilt rengi çeşidi bulunuyor.

Daha fazla cilt rengine ek olarak, sakallı emoji simgesi de “İnsan: Sakal” gibi nötr simgenin yanı sıra “Erkek: Sakal” ve “Kadın: Sakal” gibi çeşitleri kullanmaya izin verecek şekilde güncellendi.

Öte yandan Apple’ın güncellemeleri arasında Unicode Konsorsiyumunun en yeni emoji kümeleriyle sunulan yeni gülen yüzler de bulunuyor. “Nefes Veren Yüz”, “Sarmal Gözlü Yüz” ve “Bulutların Arasındaki Yüz” gibi yeni çeşitler var. Kalpler içinde de iki yeni çeşit var: “Yanan Kalp” ve “Tedavi olan Kalp”.

Tüm bu emoji simgeleri geçtiğimiz eylül ayında Unicode Konsorsiyumu tarafından onaylanmıştı. Yani şirketler bunları o zaman itibarıyla ürünlerinde ve servislerinde kullanmaya başlama imkanına sahip olmuştu. Ancak emoji’lerin cihazlarında ve servislerinde nasıl görüneceğini belirlemek şirketlere kalmıştır ve bunun için biraz zamanın geçmesi gerekiyor. Dikkat ederseniz, gülen bir yüzün iPhone’da farklı, Twitter’da farklı göründüğünü görürsünüz.

Ayrıca Apple, bazı mevcut emoji simgelerinde de oynamalar yaptı. Örneğin, kayaya tırlanma emojisi içine bir kask eklendi. Şırınga emoji simgesi ise kanla doldurulmuş simge yerine herkesin daha iyi bulacağı bir simgeyle güncellendi. Bu arada kulak üstü kulaklık simgesi de şimdi daha çok AirPods Max‘e benziyor.

Şırınga emoji simgesinde yapılan değişiklik, COVID-19 hakkında yazı yazan veya paylaşımda bulunanların işine yarayabilir. Özellikle aşı ile ilgili paylaşımlarda içi kanla dolu bir şırınga yerine bu yeni simge daha kullanışlı olacaktır.

Apple kulaklık emojisini AirPods Max’e benzeyecek şekilde değiştirerek ise bilinen bir modeli izliyor: Şirket, kendi ürünlerini düzenli olarak emoji setine ücretsiz ürün yerleştirme biçimi olarak ekliyor. Örneğin, Apple’ın cep telefonu emojisi bir iPhone’a çok benziyor.

Apple, tüm bu emojilerin iOS 14.5 beta sürümünün yeni sürümünde mevcut olduğunu belirtiyor. Bu arada beta sürümünde Apple Music uygulamasında da küçük bir değişiklik olduğu söyleniyor. Reddit‘te görüş belirten, beta sürümünü çalıştırmış kullanıcılara göre, artık e-postaları arşivlemek, silmek veya işaretlemek için Apple’ın Mail uygulamasında kullanılan aynı kaydırma hareketiyle sıranıza müzik ekleyip kaldırabilirsiniz.

iOS 14.5’in final sürümünde yeni Xbox ve PlayStation kumandaları için destek, Siri’de varsayılan müzik dinleme servisini Spotify olarak ayarlama ve telefonun ekran kilidini Apple Watch ile açma gibi yenilikler de olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER