Teknoloji

iOS 14.1 güncellemesi ile HDR videolar için kapı açılıyor

ios 14.1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen ay iOS 14 güncellemesinin yayınlanmasının ardından Apple, bu akşam saatlerinde iOS 14.1 sürümünü yayınladı. Bu güncellemeyle birlikte cuma günü yurt dışında satışa sunulmaya başlanacak yeni iPhone 12 modelleri için de ortam hazırlanıyor.

En büyük yenilik 10-bit HDR videoların cihazlarda oynatılması ve düzenlenmesine yönelik desteğin mevcut iPhone modellerine getirilmesi oluyor. Her ne kadar 10-bit HDR video çekimi iPhone 12 veya iPhone 12 Pro ile yapılabilecek olsa da, bu videolar iPhone 8 ve sonrasında çıkmış tüm cihazlarda oynatılabilecek.

iOS 14.1 ile birlikte gelen tek yeni özellik bu. Güncellemenin geri kalan kısmı daha çok hata ve sorunları düzeltmek oluyor. Apple’ın güncelleme notları arasında bazı hata düzeltmeleri listeleniyor. Bunların arasında dikkat çekenlerden bir tanesi bazı araç takımlarının, klasörlerin ve simgelerin Ana ekrandaki boyutları küçültülmüş biçimde görünmesine yönelik sorunun giderilmesi de bulunuyor.

Öte yandan Apple, Ana Ekran’da araç takımları sürüklendiğinde uygulamaların klasörlerden silinmesine neden olabilen bir sorunu da çözüyor. Apple’ın iOS 14.1 ile birlikte sunduğu tüm yeni özellik ve hata düzeltmeleri aşağıdaki şekilde sıralanıyor:

  • iPhone 8 ve daha yenisi için Fotoğraflar’da 10-bit HDR video çalma ve düzenleme desteği ekler
  • Bazı araç takımlarının, klasörlerin ve simgelerin Ana Ekran’da küçültülmüş büyüklükte gösterildiği bir sorunu çözer
  • Ana Ekran’da araç takımları sürüklendiğinde uygulamaların klasörlerden silinmesine neden olabilen bir sorunu çözer
  • Mail’de bazı e-postaların yanlış takma adlarından gönderildiği bir sorunu düzeltir
  • Gelen aramalarda bölge bilgisinin görüntülenmesine engel olan bir sorunu düzeltir
  • Büyütülmüş ekran modu ve alfasayısal parola seçildiğinde Kilitli Ekran’da acil arama düğmesinin metin girişi kutusuyla üst üste binmesine neden olabilen bir sorunu düzeltir
  • Bazı kullanıcıların bazen bir albümü ya da listeyi görüntülerken parçaları arşivlerine indirememesine veya ekleyememesine neden olan bir sorunu çözer
  • Hesap Makinesi’nde sıfırların görünmesini engelleyen bir sorunu düzeltir
  • Duraksız oynatılan video çözünürlüğünün oynatma başında geçici olarak düşürüldüğü bir sorunu çözer
  • Bir aile üyesinin Apple Watch’unun bazı kullanıcılar için ayarlanmasını önleyen bir sorunu düzeltir
  • Apple Watch kasa malzemesinin Apple Watch uygulamasında hatalı görüntülenmesine neden olan bir sorunu çözer
  • Bazı MDM-yönetimli bulut servis sağlayıcılarının hatalı olarak içeriğin kullanılamadığını görüntülemesine neden olabilen Dosyalar uygulamasındaki bir sorunu çözer
  • Ubiquiti kablosuz erişim noktaları ile uyumluluğu iyileştirir

Tüm iOS güncellemelerinde olduğu gibi, Apple bu güncellemeyi de kablosuz olarak dağıtıyor. Ayarlar uygulamasına gidip “Genel”i seçerek ve ardından “Yazılım Güncelleme” menüsüne giderek güncellemenin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. iOS 14.1 güncellemesi cihazınız için çıkmışsa, orada görünecektir.

Bu hafta, Apple için oldukça önemli bir hafta olacak şekilde şekilleniyor. Yalnızca bugün iOS 14.1’i dağıtıma çıkarmakla kalmayan Apple, cuma gününden itibaren iPhone 12 ve 12 Pro siparişlerini de müşterilerine teslim etmeye başlıyor. Ayrıca telefonlar ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerde satışta olacak. Şu sıralar beta testinde olan iOS 14.2’nin çıkışı da fazla gecikmeyecektir.

İLGİLİ HABERLER