İpucuManşetler

iOS 13: Safari’ye eklenen indirme listesi nasıl kullanılır?

ios 13 safari indirme listesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 13’ün küçük, ancak dikkate değer yeniliklerinden bir tanesi de indirme listesi oluyor. Safari internet tarayıcısında, tıpkı macOS versiyonunda olduğu gibi bir indirme listesi sizi bekliyor. Aynı zamanda dosyaları indirme ve açmada biraz daha alışacağınız ve rahat edeceğiniz bir deneyim sunuluyor.

Safari’de herhangi bir web sitesinde gezinirken, herhangi bir dosya, fotoğraf veya videoyu indirmeye başladığınızda, adres çubuğunun sağ kenarında bir indirme simgesi beliriyor. Eğer bir Mac bilgisayarınız varsa ve Safari’nin masaüstü versiyonunu kullanıyorsanız bu, sizin için tanıdık gelecektir.

İndirme simgesine tıkladığınız zaman indirdiğiniz dosya veya dosyaları liste hâlinde görebilirsiniz. İstediğiniz dosyaya tıklatarak açabilirsiniz. Dosyayı hangi uygulamayı kullanarak açmak istediğiniz size sorulacaktır.

iOS’in önceki sürümlerinde, Safari’de herhangi bir web sitesinden dosya indirdiğinizde, o dosyayı bir uygulamaya aktarıp açmak zorundaydınız. Şimdiyse indirme yöneticisinin doğrudan Dosyalar uygulamasına bağlandığını görüyoruz. Dosyaları iCloud Drive veya iOS cihazınızın yer depolama alanına indirebilirsiniz. Aynı zamanda Dosyalar uygulamasına eklediğiniz Google Drive, Dropbox, OneDrive gibi bulut tabanlı depolama alanlarını da indirme yeri olarak belirleyebilirsiniz.

Safari ayarları içinde İndirilenler seçeneği var

Söz konusu indirme yeri ayarını yapmak için Ayarlar > Safari yolunu takip edin. Açılan sayfada aşağı doğru kaydırarak, Genel başlığı altında bulunan İndirilenler seçeneğine girin. Burada indirilen dosyaları saklamak için kullanacağınız alanı seçebilirsiniz.

İndirme listesi Öğelerini Sil ise, indirdiğiniz öğelerin listesinin otomatik olarak silinmesini mümkün kılıyor. Bir gün sonra listenin temizlenmesini sağlayabileceğiniz gibi, indirme başarılı olunca da otomatik silinmesini tercih edebilirsiniz. Ya da Elle seçeneğini tercih ederek indirme listesini dilediğiniz zaman temizleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER