Teknoloji

iOS 11 için hazırlanan Dosyalar uygulaması WWDC öncesi App Store’da görüldü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11 dosyalarApple’ın merakla beklenen WWDC 2017 açılış etkinliğinin başlamasına sayılı saatler kaldı. Ancak Cupertino merkezli şirket, etkinlikte vereceği önemli haberlerden birini yanlışlıkla internete sızdırmış gibi görünüyor. Geliştirici Steve Troughton-Smith, App Store’da Apple tarafından geliştirilen ve “Files” (Dosyalar) adını taşıyan bir uygulamanın boy gösterdiğini ortaya çıkardı. Henüz duyurulmayan iOS 11 için hazırlandığı düşünülen uygulamanın ikonu ise Apple’ın macOS’te klasörler için seçtiği görsele fazlasıyla benziyor. Uygulamaya dair diğer detaylar ise şimdilik ortaya çıkmış değil.

Bu sızıntı, Apple’ın iOS’te dosya yönetim anlayışında yeniliğe gideceğini gösteriyor. İlk iPhone’un piyasaya sürüldüğü 2007’den bu yana, Apple’ın mobil cihazları dosyaları soyutlaştırma yoluna gitmiş ve dosya yönetimini bağımsız uygulamalara veya bulut servislerine bırakmıştı.

Mevcut iCloud Drive uygulaması geleneksel dosya yapısına benzer bir sistemi yansıtıyor. Ancak bundan yararlanmak dosyaların iCloud Drive’da depolanması gerekiyor. Android ise geleneksel dosya yönetimi ve bulut servis sağlayıcıları arasında entegre çalışmaya izin veriyor.

iOS 11 dosya sisteminde yeniliklerle gelebilir

iPad’in üretkenlik özelliklerini artırması beklenen Apple’ın iOS’in dosya yönetim anlayışında da bu doğrultuda değişikliklere gitmesi muhtemel görünüyor. Beklenen değişimin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise kısa süre içinde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER