Teknoloji

iOS 11 beta 7 geliştiriciler için yayınlandı

ios 11 beta 7iOS 11 beta 7, geçen hafta yayınlanan altıncı beta sürümü gibi, selefinden bir hafta sonra geldi. Birkaç hafta içinde yayınlanmasını beklediğimiz “Golden Master”, yani “köprüden önce son çıkış” niteliğindeki sürümden önce Apple eksikleri kapatmaya, iOS 11’e ince dokunuşlar yapmaya devam ediyor.

Geliştiricilere özel yedinci beta sürümüne ek olarak, Apple iOS 11 Public Beta 6 sürümünü de gönüllü beta test kullanıcıları için yayınladı. 9to5Mac sitesinin belirttiğine göre, iOS 11 beta 7 ile gelen yenilikler, daha önceki beta sürümleriyle gelen değişikliklere göre daha az sayıda ve daha dar kapsamlı.

iOS 11 beta 7 yenilikleri

Denetim Merkezi içindeki müzik bileşeninde Müzik uygulaması ikonu görüntülenmeye başlanıyor. AB kullanıcıları için sarı renkli bir ses limiti uyarı göstergesi eklenirken, Kapak Görünüm içinde Şimdi Çalınıyor bileşeni geri dönüyor. Uçuş modunda Bluetooth’un açık kalması özelliği yeniden mümkün hâle getiriliyor. Bu arada Kilit ekranı saati biraz daha küçültülüyor.

Tüm bu arayüz iyileştirmelerini, eğer bir geliştirici hesabınız varsa veya geliştirici profili yükleme imkanına sahipseniz, hemen deneyimleyebilirsiniz. iOS 11 Public Beta 6’yı da Apple Beta Programına kayıt olup, gerekli olan profil dosyasını telefonunuza indirdiğiniz takdirde cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Ancak beta sürümlerinin her zaman hatalar taşıyabileceğini, telefonunuzun çökebileceğini veya pilinin çok hızlı şekilde tükenebileceğini belirtmek zorundayız. Bu nedenle beta sürümünü her gün kullandığınız birincil telefonunuza yüklememenizde fayda var.

Beta sürümünü yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip edebilirsiniz. Eğer geliştirici profili cihazınızda yüklüyse, burada yeni iOS 11 beta sürümünü göreceksiniz.

iOS 11 hangi cihazlara yüklenebilir?

iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s modellerinden bir tanesine sahipseniz, yeni sürümü iPhone’unuza yükleyebilirsiniz.

iPad tarafında ise 12.9 inç 2. nesil iPad Pro, 12.9 inç 1. nesil iPad Pro, 10.5 inç iPad Pr, 9.7 inç iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, 5. nesil iPad (2017), iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini cihazlarına yüklenebilir. Ayrıca iPod touch 6. nesil sahipleri de iOS 11’i yükleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER